fbpx

Grym durumvetespasta med en sås på kidneybönor och torkade örter


Det här är ännu ett av mina favoritrecept när det ska lagas snabb lunch. Kryddigt och härligt.
Pastan som jag använde var någonting nytt jag hittade i hyllan och som verkar mycket lovande. Zeta har en ny pasta-linje som fått deras fancy-italianstämpel ”Casa di Luca” och som kommer i ett vackert Celeste-blå paket. Den kommer i nio olika former och är allesammans gjorda på 100 % ”Kronos” durumvete, det enda undantaget är pappardellen som innehåller ägg från frigående höns. Dessutom ska degen vara extra fast och lätt att koka al dente vilket ger ett lågt GI värde och pastan är gjord endast på bronsvalsar vilket gör att såsen fastnar extra bra, allt i sann italiensk anda. Fantastiskt!
Nu, jag kan inte direkt uttala mig om hela den där GI grejen, men nu efter att ha testat spagetti no. 5 från serien så går jag i alla fall i god för såshållar-, al dentekokar- och godhetsfaktorerna. Ny favoritpasta, utan tvekan!
Läs mer om den här i ett pressmeddelande från Zeta som riktigt får munnen att vattnas på en.

Pastasåsen är som jag sa både snabb och god, även om de här bilderna inte gör den rätta. Fega inte med kryddningen!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

med vitlök och torkade örter
Relaterade taggar:Matlagningstips, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
1 Kommentar
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
1
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!