fbpx

Halloumiburgare med avocado och tabascodressing

Det här inlägget är i samarbete med *Ta Fram Det Bästa*

För ett tag sedan var jag på en av Max Hamburgares releaser för en av deras nya halloumiburgare. Deras tredje kampanj dubbelhalloumiburgare på ett halvår, för – som deras vice VD uttryckte det under presseventet – svenskarna älskar halloumiburgare. Och vem är jag att argumentera mot det?

Vem älskar inte hamburgare? Och vem älskar inte halloumi? Jo det finns väl en del, men just halloumiburgaren har blivit en av de där rätterna som verkligen kan få det att vattnas i munnen på nästan vem som helst. Halloumi är fett, det är salt och det har ett fantastiskt tuggmotstånd (när det är varmt). Det är praktiskt taget som bacon fast gjort av ost!

Det gör det till en toppenrätt både för köttätarna som vill börja minska sin köttkonsumtion utan att kompromissa med smaken och helt awesome för lakto-ovo vegetarianerna som enkelt vill ha något lite svulligare på grillen. Jag brukar kalla det den perfekta inkörsporten till vegokäk.

Den här burgaren har jag tagit fram tillsammans med Ta Fram Det Bästa som en utveckling på mitt tidigare recept på världens bästa halloumiburgare. Det är om möjligt ännu lite svulligare efter att vi tabascomarinerat halloumin och penslar brödet med dijonsenap vilket ger en riktig kick till burgaren som balanserar upp ostens fetma och sälta. Vi har dessutom filmat en snygg liten film som inspiration så ni verkligen kan få in känslan för burgaren!
En annan bra grej med halloumi är att den inte är gjord med löpe, vilket ju är extra bra för alla vegetarianer som vill undvika onödiga animalier i sin mat. 🙂 Och jo – om ni vill att er halloumi ska hålla sig varm och god ett tag på bordet efter att ni tagit av dem från grillen: 1) skär halloumin i tjockare skivor som håller värmen längre och 2) lägg halloumin på ett fat av metall eller plåt som ni värmer upp på grillen och sedan täcker med aluminiumfolie som du sen ställer på bordet. Då håller den värmen i upp till en halvtimme!

[hr]

Gillar du det här receptet? Fler Vego-BBQ recept och en massa bra tips finns i min nya webbkurs ”Att Grilla Vegetariskt” som jag släppt tillsammans med SvD.

Kursen innehåller:

  • Instruktionsvideos och steg för steg bilder
    Enkla och smarta grilltekniker som hjälper dig att grilla allt i från grytor och till pizza
  • Marinader, såser och tillbehör som lyfter fram smakerna i det vegetariska köket
  • Hur du får ut det bästa ur nya produkter som vegokött och växtbaserade mejerier
  • Hur du grillar olika sorters grönsaker för bästa resultat
  • Recepten i kursen innehåller instruktioner för både vegansk och lakto-ovo tillagning

[button link=”https://app.coursio.com/store/svd/att-grilla-vegetariskt” bg_color=”#4fa125″]Köp kursen här![/button]

<strong>Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på <a href=”https://www.instagram.com/javligtgott”><span class=”s1″>instagram</span></a> och <a href=”https://www.facebook.com/javligtgott”><span class=”s1″>facebook</span></a> för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 </strong>

<!– Begin MailChimp Signup Form –>

<style type=”text/css”>

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; }<br />

/* Add your own MailChimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block.<br />

  We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */<br />

</style>

<div id=”mc_embed_signup”><form id=”mc-embedded-subscribe-form” class=”validate” action=”//javligtgott.us15.list-manage.com/subscribe/post?u=e2f964c0a6305d627cae388e2&amp;id=7e6f3e4cc9″ method=”post” name=”mc-embedded-subscribe-form” novalidate=”” target=”_blank”>

<div id=”mc_embed_signup_scroll”>

<div class=”indicates-required”><span class=”asterisk”>*</span> indicates required</div>

<div class=”mc-field-group”><label for=”mce-EMAIL”>Mail <span class=”asterisk”>*</span>

</label>

<input id=”mce-EMAIL” class=”required email” name=”EMAIL” type=”email” value=”” /></div>

<div class=”mc-field-group”><label for=”mce-FNAME”>Namn <span class=”asterisk”>*</span>

</label>

<input id=”mce-FNAME” class=”required” name=”FNAME” type=”text” value=”” /></div>

<div id=”mce-responses” class=”clear”></div>

<!– real people should not fill this in and expect good things – do not remove this or risk form bot signups–>

<div style=”position: absolute; left: -5000px;”><input tabindex=”-1″ name=”b_e2f964c0a6305d627cae388e2_7e6f3e4cc9″ type=”text” value=”” /></div>

<div class=”clear”><input id=”mc-embedded-subscribe” class=”button” name=”subscribe” type=”submit” value=”Subscribe” /></div>

</div>

</form></div>

<script type=’text/javascript’ src=’//s3.amazonaws.com/downloads.mailchimp.com/js/mc-validate.js’></script><script type=’text/javascript’>(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]=’EMAIL’;ftypes[0]=’email’;fnames[1]=’FNAME’;ftypes[1]=’text’;fnames[2]=’LNAME’;ftypes[2]=’text’;fnames[3]=’MMERGE3′;ftypes[3]=’text’;}(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);</script>

<!–End mc_embed_signup–>

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
2 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
2
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!