fbpx

Grymma vegetariska hamburgare på quornfärs

*Edit – juli 2014* 
Sedan jag hittade på det här receptet sommaren 2011 så har det dels varit ett av de mest lästa här på bloggen, men det har självklart också varit ett av de som jag själv har lagat mest. Som alla andra recept man lagar ofta så förändras och utvecklas det.
Jag har uppdaterat receptet  till en enklare version avsedd för att grillas eller för att helt enkelt inte kräva en ugn. Där har jag också bytt ut ägget mot ströbröd och tagit bort fetaosten. Ni hittar det här.
Nu i sommar  så är också vegoburgarna först ut i min och Owl Streets stora receptposter-satsning. Där har jag tweakat burgarna ännu lite mer och dessutom fått hjälp med att göra en fett cool (om jag får säga det själv) poster med receptet så att det kan förevigas i ert kök, precis som det har i mitt. Checka in det inlägget här. Där hittar ni också länk till vart affischen går att köpa.
[hr]
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min nya maillista! 
[rainmaker_form id=”5502″]
[hr]
Följ mig gärna också på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration! 
*Originalinlägget*

Det här med att få till schyssta vegetariska hamburgare är något av en utmaning. Bönbiffarna blir antingen för torra eller för mjuka, kryddningen blir antingen för stark, för svag eller förvirrad. Man kan alltid fylla dem med ost, men det känns lite fusk när det enda man är ute efter är en enkel men supergod biff till sin burgare. Efter att ha letat runt lite på olika bloggar hittade jag tillslut det här receptet som jag anpassade lite och jag kan lugnt säga att det är det bästa hittills! Det är gjort på quornfärs och innehåller en massa ägg så det är dock inget för veganer…

Biffarna både ser ut som och får en konsistens som liknar köttbiffar, så om man inte är ute efter detta så är det här inte receptet för dig. Men om man är som mig, en sucker för alla de där barndomsrätterna á la spagetti med köttfärsås, korvstroganoff, pizza eller då hamburgare och inte vare sig vill eller kan leva utan dem trots att du inte vill käka kött så kommer det att rocka din båt. Kombinerat med en hemmagjord BicMacdressing så kommer det att vara som att alla de där åren med torra bönbiffar aldrig ens hänt.
Receptet är också lite svårt att göra på en grill då smeten inte håller ihop så bra förren äggen koagulerar när biffen steks. Detta går nog säkert att åtgärda genom lite försiktighet och med hjälp av aluminiumfolie på grillen.

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

Ursprungsreceptet på Gustavs vegoburgare, med fetaost
Relaterade taggar:Matlagningstips, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
37 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
37
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!