fbpx

Indisk linsgryta med blomkål – Dahl Deluxe!


Hej!
Hoppas allt är fint med er! Det här är sista semesterveckan, men ärligt talat så känns det som att jobbet redan har börjat. Jag sitter med ett väldigt spännande projekt som jag ännu inte riktigt kan berätta om men som har tagit väldigt mycket tid de senaste två veckorna med ett helt gäng roliga recept som har lagats och nu ska renskrivas. Ovanpå det behöver jag börja ta tag i allt som ska göras inför hösten med föreläsningar, nya uppdateringar på bloggen, uppdaterat säljarbete och mycket mer. Så nja, jag kanske fortfarande är kvar nere i Skåne och kan ta mig snabba små bad i havet när jag vill, men ledig är jag inte riktigt…
En av de roligaste grejerna med att vara här nere i Skåne är att vi allt som oftast är här tillsammans med sambons syskon och föräldrar och alla deras barn. Allt som allt brukar vi vara runt 20 pers runt middagsbordet, den yngste snart fyra och den äldste 75. Då blir varje kväll en fest! Jag ska göra något inlägg snart med en sammanställning av alla våra olika maträtter som vi brukar äta när vi är så många, för jag får ofta massor av förfrågningar om vad man ska laga när man har storfrämmande.
Men, jag börjar med ett recept i uppdaterad förpackning här från bloggens gömmor. Ett av mina absolut första recept från bloggen var när jag blev bjuden på indisk linsgryta av min brorsa i hans andrahandslägenhet vid Fridhemsplan nå gång runt våren 2011. Då blandade vi ner fetaost och spenat i grytan och serverade den med en raita med färsk tomat i(?) men nu i förrgår lagade jag en ny version i en stor järngryta till hela familjen och den slickades helt ren. Så jag tänkte att ett uppdaterat recept a la Jävligt Gott 2018 kan vara på sin plats.
Så här gör jag min dahl nu för tiden. Enjoy!
[twocol_one][/twocol_one] [twocol_one_last][/twocol_one_last]

Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora vegorörelse – skapat av och med er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon!
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required
DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

Värmande gryta som räcker till många
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
21 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
21
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!