fbpx

Jag ska tävla i matlagning med Ta Fram Det Bästa

img_1476
Food boxen som kom hem, och min middag för den kvällen, en vegansk svamprisotto! 🙂

Hej Vänner!
Som ni kanske har sett så har jag ett litet samarbete med Ta Fram Det Bästa på gång. Jag är så kallad miniambassadör för dem under november och december, och tillsammans ska vi genomföra ett par events och ta fram lite nya goda recept baserade på deras produkter Kikkoman soja, Tabasco, Colman’s senapspulver och Grey Poupon Dijonsenap. 
Det är rätt så goda grejer, så det är ingen plåga direkt om jag säger så 😉 Som jag sagt tidigare så går en stor del av min matlagning ut på att hitta sätt att kompensera för bristen på smak när man tar bort köttet från klassiska rätter och ersätter dem med vegetariska alternativ. Då är produkter som senap, soja och Tabasco helt fantastiska att klicka ner i grytan för att få extra push i rätten.
img_1373
För två veckor sedan var jag på det första av två events, där Jennie Walldén bjöd på sina färdigheter i det koreanska köket genom att låta oss laga smarriga fusionsrätter där koreanska smaker fick sätta lite flärd på det klassiska julbordet. Framförallt förrätten som jag, Jessica Frej och Zeina Mourtada (Zeinas Kitchen) fick laga var riktigt smarrig och påhittig. Receptet på den – veganska pilgrimsmusslor med blomkåls- och misopuré hittar ni här.
På tisdag nästa vecka är det MIN tur att stå för maten när nästa event arrangeras! Då möter jag en annan matbloggare, Lindas Matstuga, i en cook off duell där vi har fått utmaningen att utifrån en ”Secret Food Box” som jag fick hemlevererad förra veckan ta fram ett lyxigt nyårsrecept som vi sedan ska laga i en riktig Sveriges Mästerkocksfinal. Två kockar. En timme. Varsin rätt och tre domare. Nervigt värre! :S
Nu är jag verkligen inte den som tar den här typen av grejer på för stort allvar. Det är så klart att det vore kul att vinna, och få sitt recept filmat och marknadsfört av Ta Fram Det Bästa, men framförallt är det ju kul att laga mat och att träffa en massa roliga människor.
Linda däremot är en gammal Sveriges Mästerkocksdeltagare, och uppenbarligen ytterst luttrad i det här med att tävla i mat :O Så jag får nog ställa in mig på att förlora så värdigt som möjligt 😉
Ingredienserna som vi fick i boxen, och reglerna för tävlingen är:
img_1481
Ingredienser:

 1. Svartkål
 2. Blomkål
 3. Avokado
 4. Vinteräpple
 5. Granatäpple
 6. Fikon
 7. Mango
 8. Furikake
 9. Popcorn
 10. Parmesan
 11. Arborioris
 12. Sötpotatis
 13. Pumpafrön
 14. Salladslök
 15. Krasse

Utöver dessa får vi köpa till valfria proteiner, kolhydrater och mejeriprodukter (eller motsvarande) för upp till 300 kronor. Vi får också använda vilka kryddor och örter samt olja och buljonger vi vill och vi måste använda åtminstone två av Ta Fram Det Bästas produkter Kikkoman, Tabasco, Colman’s eller Grey Poupons Dijon.
Mitt recept är hemligt till själva tävlingen, men vad skulle ni ha lagat med de ingredienserna?
img_1478

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Tävlingar, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
1 Kommentar
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
1
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!