fbpx

Jävligt Gott <3 Vegovision

...Digital 2020

Hej!

Nu på lördag går den digitala versionen av Djurens Rätts mässa Vegovision av stapeln. Mässan har blivit digital på grund av Corona och kommer istället för en vanlig mässa att vara en heldag med livesända föreläsningar, samtal, intervjuer och så klart – livematlagning! Det bästa och kanske roligaste inslaget på hela mässan.

I år så har jag fått äran att stå för alla tre matlagningssegment under mässan! Lite galet, men så är det. Klockan 11, 12 och 13.20 så kommer jag och Sarah Mansouri från Djurens Rätt att laga en ny rätt per tillfälle från mina tre olika kokböcker, livesänt från min studio i Alvik!

Tre kokböcker förresten? Jajjamen, ni läste rätt. På fredag släpps nämligen förbokningen på min nya kokbok, som vi kommer berätta mer om under livesändningen på lördag 🙂 Håll ögonen öppna!

Mitt schema

11.00 Lagar vi Grekisk sallad med hemmagjord vegansk fetaost, ett recept från min nya kokbok, Klassiska Rätter på Veganskt Vis! Jag presenterar vad den handlar om och visar hur ni med ett fåtal ingredienser kan göra vegansk fetaost hemma! :O

12.00 Lagar vi den klassiska toast skagen från min kokbok Vegansk Husmanskost och pratar om klassisk vegansk mdisommarmat. I min kokbok Vegansk Husmanskost har jag allt ni behöver, och jag hoppas att ni alla kommer bjuda tjocka släkten på vegansk skagen nästa helg!

Och sist 13.20 så lagar jag bönburgare med grönärtsguacamole från kokboken Vego i Världsklass som jag var med och skrev tillsammans med SOK och WWF. Det passar perfekt, då ett av temana för Vegovision Digital är machomyten och konferencieren för hela dagen är grymme Attila Yoldas. Det ska bli superkul att prata mer om machonormer och vegomat.

Ni kan föranmäla er för att titta på mässan här! När ni fyllt i formuläret så får ni tillgång till länken för livestreamen. det är helt gratis, men man kan om man vill donera en slant till Djurens Rätt! <3

Om ni anmäler er får ni också recepten till rätterna utskickade i förväg.

Vi ses på lördag!

P.S Så här ser hela schemat för dagen ut

1. Vegofamiljen, kl. 10-12
Här fokuserar vi på barn och vego, skola och föräldraskap. Du som besökare har möjlighet att ställa dina egna frågor till en erfaren nutritionist och även höra hur andra veganföräldrar resonerar. Klicka här för trailer

2. Machokultur och veganism, kl. 12-14
Vi tittar på myter om machokultur och veganism med kritiska ögon. Vi kommer även prata träning med elitidrottare och fitnesspersoner som lever och lär träning med vegansk kost. Ställ din frågor direkt till dem. Klicka här för trailer

3. COVID-19 – En värld i pandemins spår – Hur går vi vidare? kl. 14-16
Med nationella och internationella experter dyker vi in utmaningen vi står inför idag med pandemier och dess koppling till dagens djurhållning. Vi diskuterar hur en omställning av vår matproduktion kan göra en avgörande skillnad för framtiden. Klicka här för trailer

BONUS! Inspiration till midsommarbordet med Jävligt Gott & Djurens Rätt
Kl 11.00, 12.00 och 13.20 har du möjlighet att inspireras och laga mat live tillsammans med Gustav Johansson från Jävligt Gott och Sarah Mansouri på Djurens Rätt. Klicka här för trailer

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!