fbpx

Primo, igen. Stans godaste tomatsås?

I kväll var jag med jobbet på middag. De hade bokat bord på Primo Ciao Ciao på hantverkargatan, som jag redan har skrivit om en gång tidigare. Då tänkte jag försöka förnya mig själv och beställde en ravioli som jag väl var halvnöjd med, så idag tog jag det säkra kortet och beställde deras pasta al Pomodoro. Ljuvligt, och väl värt ett besök för alla oss pastaälskande non carnivores.

Jag har försökt lista ut deras trick. Visst, god kvalitet på tomaterna och färsk basilika som tillsätts precis i slutet är givet. De verkar också ha en hel del olivolja i såsen, den separerar nästan från den övriga såsen på tallriken. Ett kanske inte helgjutet trick för att öka smaken, men det fungerar… Jag skulle också gissa på långkok. Tomatsåsen känns rejält reducerad och vitlöken som ligger i  stora skivor i såsen är mild och även om den bara verkar lätt sauterad. Allt serveras med stora bitar av färsk mozzarella som smälter i värmen av såsen, spagetti och med en kvist ruccola och riven parmesan på toppen.
The quest for the perfect sauce has begun.

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

Relaterade taggar:Recensioner, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
3 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
3
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!