fbpx

Proteinladdad vegansk ramensoppa

*I Samarbete med Vego i Världsklass*

Hej!

Hörrni! Nu börjar det äntligen röra på sig kring projektet Vego i Världsklass som jag pratat om här i över ett halvår! Vego i Världsklass är ett samarbetsprojekt mellan WWF Världsnaturfonden och Svenska Olympiska Kommiten (SOK) som går ut på att lyfta upp växtbaserad träningsmat och göra den mer tillgänglig för fler.

Jag har fått den stora äran att ta fram ett rejält antal recept till projektet och stod hela hösten i köket och lagade en massa olika goda rätter som allesammans ska vara anpassade för den hårt tränande personen med höga krav på både näring och på smak. WWF:s deltagande i projektet garanterar samtidigt att vi tar hänsyn till minsta möjliga klimatpåverkan och SOK hjälper till med näringsriktlinjerna för maten så rätterna passar både för de som tränar riktigt hårt och behöver prestera på max, som de olympiska idrottarna, men också för vanliga dödliga aktivt tränande personer som vill äta mer hållbart.

Projektet finansieras av Postkodlotteriet och de bjöd in oss till sin studio för några veckor sedan för att spela in en video om projektet. Projektet börjar nämligen bli redo att dela med sig av all den kunskap som vi producerat här under hösten och vintern! Videon av när jag lagar Ramensoppa och Linda Bakkman från SOK och Anna Richert från WWF pratar tillsammans med Rickard Sjöberg och seglaren Max Salminen om projektet kommer att sändas som ett inslag i Postkodlotteriets TV program ”En Ska Bort” och ligga på deras Facebooksida nu under mars.

Så därför kan jag nu stolt dela med mig av detta första av alla recept som vi kommer att arbeta med i projektet och som jag tagit fram. Det är en proteinladdad ramensoppa som både går snabbt att laga och som är grymt god. Fördelen med en ramensoppa är att den går att variera väldigt mycket efter vad man själv gillar, och därmed också både fyllas med goda och med riktigt bra råvaror.

I just den här soppan finns det flera stycken näringshjältar. Dels så klart tofun, som innehåller upp till hela 17 % fullvärdigt sojaprotein och faktiskt är ganska jämförbart med lax när det kommer till både protein, fetthalt och kalorimängd, vilket jag tycker att det pratas alldeles för lite om. Broccolin är fylld med näringsämnen och mättar bra. De stora vita bönorna innehåller ca 8 % protein och kombinerar väldigt bra ihop med vetenudlarna som på ca 10 % protein även de bidrar med både energi och protein. Sist men inte minst innehåller själva buljongen också rejält med supersmarrig misopasta, som även den innehåller ca 12 % protein per 100 g. Allt som allt får du med den här rätten lugnt i dig portionsbehovet av protein, en massa schyssta kolhydrater och näringsämnen. Samtidigt som du inte kompromissar en sekund med smakerna då buljongen fullkomligt osar av umami och tofun och broccolin steks i rikligt med kryddor. Garanterat Jävligt Gott!

Fler recept och betydligt mycket mer ifrån Vego i Värdsklass kommer att dyka upp här framöver. Håll koll!

Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora vegorörelse – skapat av och med er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon, eller köp något från vår nya webshop! All vinst där går direkt till att vi kan göra fler recept och mer material som det här!

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂

* indicates required
 

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

från boken Vego i Världsklass
Relaterade taggar:Kokböcker, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
3 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
3
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!