fbpx

Recension: Oumphs! gästspel på Scandics sommarmeny

Skandic oumph 1605130603 (1)
Hej vänner!
Som ni kanske vet så har jag ju samarbetat en hel del med Oumph! här under sommaren. De har varit med och möjliggjort att jag kunnat släppa boken Jävligt God BBQ, och tillsammans med dem och City Gross har jag åkt land och rike runt (eller, ja till Vällingby, Brösarp och Göteborg 😛) för att sprida det bruna svulliga vegoevangeliet till folket.
Men redan långt innan jag började samarbeta med dem var jag imponerad av deras kaxiga och påiga driv och hur de lyckades få in vegokäk på otippade och i övrigt väldigt köttiga ställen. O’Learys tog in Oumph! i typ hundra olika rätter och blev (antagligen?) Sveriges vegovänligaste sportsbarskedja. BBQ burgare på Max, och nu senast en (även om den kanske inte är så mkt att hänga i julgranen, om man inte tänker på att det tidigare inte fanns ett smack) Oumphwrap på Circle K/Statoil.
Så därför blev jag inte ett dugg förvånad när nästa stora grej visade sig vara tillsammans med Scandic, där de haft en sommarmeny bestående av bland annat Oumph! under sommaren.
Bara att det finns vettiga vegoalternativ på ställen där det vanligtvis inte brukar finnas, och att dessa når HELA Sverige och inte bara Sthlm, Gbg och Malmö är viktigt i sig. Men frågan är ju som alltid; är det gott då? Jag fick chansen igår när Oumph! bjöd mig på middag för att testa menyn.
Sommarmenyn består av tre rätter. En sommarsallad till förrätt, en Pulled Oumph Tacos till huvudrätt och någon sorts glass och jordgubbsgrej till efterrätt.
IMG_5460
Sommarsalladen var stor! Inte långt ifrån att vara en huvudrätt på något annat ställe alltså, vilket ju var kul, men lite risky business för småmagade personer. En grönsallad med en syrlig avocadokräm, rostade mandlar, gröna sojabönor och skivade sockerärtor. Jättegod! Men som sagt, man stod sig bra bara på den.
Huvudrätten var dock den som stack ut. På både ett bra och ett lite annorlunda sätt… En Pulled Oumph! Tacos med honungsmelon, någon sorts vit krämdressing (smakade typ som syrlig grädde?) och en physalissalsa. Det roliga här var hur annorlunda den lokala kocken på Scandic Alvik hade tolkat rätten än den kock som uppfann den ursprungliga rätten som är med på Scandics produktbilder (se högst upp). Men det kanske blir så när något ska pushas ut i en stor hotellkedja med massor av olika hotell- och restaurangchefer som får tolka lite på eget vis…
Krämen hade flyttat från insidan av tacosen till undersidan (hur tänkte de där liksom? Var inte så lätt att äta tortillabröden med händerna därefter) och physalissalsan var typ bara halverad physalis med lite vårlök på. Inte så mycket salsa dvs.
IMG_5464
Men, oavsett det så var det faktiskt riktigt gott! Lite lustigt, men gott. Att kombinera BBQ såsen i Pulled Oumph! med melon och physalis, samt den milda krämen var jättegott och det var redigt med käk inklämd på tallriken. Synd bara att hela tacosidén försvann när det var för mycket fyllning i och runt omkring bröden för att de skulle kunna ätas med händerna.
Efterrätten orkade jag tyvärr faktiskt inte beställa in. :O. Men barnen var nöjda med sin glass iaf 😉
Ett stort plus ska dock ges till Scandic Alvik och deras sjukt trevliga personal som gav mig och familjen en riktigt trevlig restaurangupplevelse med bra service och bra barnvana. Det finns verkligen fördelar med att gå ut och käka på hotellrestauranger, är det någonstans de kan hantera barnfamiljer är det ju här!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!