fbpx

Recension: Raw Food House, Malmö

RAW FOOD HOUSE, FRIISGATAN 8, MALMÖ

Recensent: Camilla Bergvall
Raw Food House var tidigt ute med ett rått koncept bland Malmörestaurangerna. Mat som inte hettas upp över 42 grader för att ”bevara enzymer, vitaminer och mineraler och framför allt livskraft i råvarorna” som de själva beskriver det på sin hemsida. Men hur smakar det då?
Ett stenkast från Triangeln ligger Raw Food House, skyltat ganska diskret men en gatupratare skvallrar om veckans rätt, så vi beger oss in. Det är ombonat och hemtrevligt, med varma ljuskällor och blommor på borden. Trots att klockan är tre och inte prime time för mat sitter det människor vid nästan alla bord. Några fikar och några andra gör precis som vi och provar veckans rätt.

Den består av krämig blomkålsgratäng med rosmarin och purjolök, syrat kål och marinerad portabello. Många ställen som serverar raw food fastnar ofta i olika sallader som mest består av hackade grönsaker men Raw Food House är verkligen fenomenala på att få sin råa mat att kännas tillredd. Blomkålen är verkligen krämig, kanske av cashewgrädde eller något liknande och smaken av rosmarin lyser igenom.

Men favoriten för min del är portabellosvampen som är marinerad i tamari och verkligen full av smak och med en härligt köttig konsistens.

Vi hade gärna ätit dubbelt så mycket av svampen, för det blir lite mycket blomkål att tugga på. Till det hela är det grönsallad med groddar och syrad rödlök som jag tyvärr har lite svårt för. Men den som gillar syrad mat gillar nog det här. Till maten dricker vi en Ginger Kick, en varm shot med äpplemust kryddad med ingefära och gurkmeja. Det är skönt att få något varmt till maten och drycken är ordentligt kryddad och kramar immunförsvaret hårt.

Men det som verkligen imponerar är deras desserter och bakverk. Kakdisken är full av godsaker som bollar, pajer, tårtor och cheesecakes. Vi bestämmer oss för att testa nutellapajen och vi blir inte besvikna. En nötig botten med den krämigaste av de krämigaste fyllningarna – och det smakar verkligen nutella.

Det här är ren och skär njutning för smaklökarna.


I ännu en monter finns smidiga färdigpackade lådor att ta med sig, både med mat, dryck och sötsaker. Raw Food House säljer även sina take away-rätter på andra ställen så som Café Landgrens i Lund, så det är tydligt att deras mat är populär. Montern är såhär på eftermiddagen dessutom bara halvfull, vilket ju är ett gott tecken. Det här är en speciell restaurangupplevelse. För den som är nyfiken på raw food är ett besök här verkligen att rekommendera för att få med hela bredden av vad raw food kan vara.

PRISER:

Veckans råa: 110 :-
Ginger Kick: 39 :-
Nutellapaj: 59 :-

BETYG:

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!