fbpx

Recension Vigårdas vegoburgare

IMG_9797
Hej Vänner!
Ett av mina favoritprojekt här på bloggen är det väldigt långsiktiga och långsamma testandet av Stockholms alla vegoburgare runt om i stan i jakten på #sthlmsbestvegoburger, och ytterst subjektivt betygsätta och rangordna dem. Nyligen kom turen till Melker Anderssons lyxburgarhak Vigårda som bland annat ligger i MOOD gallerian på regeringsgatan, mitt i smeten i Sthlm.
Vigårda vill sticka ut ur mängden med ett fokus på ”råvaror som kommer från bondgårdar, åkrar och grönsaksland. Mat att lita på!”. Man kan ju undra vilken mat som INTE kommer ifrån bondgårdar, åkrar och grönsaksland? 😉
Skämt å sido så har de mycket större fokus på kvalitativa råvaror än your average burgarkedja och det är tydligt att de kommer ifrån Melkers gedigna restaurangerfarenhet. Maten och inredningen är lyxig och hipp, och precis så där ”liten men god” som man har lärt sig att förvänta sig på finkrogar. Inga jättelass dvs, men det är inget man brukar kunna förvänta sig hos top level burgarhak överlag. Det är snarare fokus på lite mindre och väl utförda burgare med fancy tillbehör, som plockas ihop på en bricka från en självplockshylla och visas upp vid kassan, ungefär som på McDonalds. Priserna är helt okej, men om man plockar på sig en extra dipsås och en efterrätt så går priset lätt upp kring dryga hundralappen.
IMG_9795
IMG_9793
De har bara en vegoburgare som beskrivs som ”grönsaker/fårost” – dvs inte vegan (även om den säkert går att beställa utan fetaosten) och som till min stora förvåning var gjord av Oumph Pure Chunk! Det var alltså inte en hamburgare i ordets verkliga bemärkelse utan snarare någon sorts fransk version av fooled pork med ungsrostade grönsaker, rödlök, fårost och oumph i en salig röra i ett burgarbröd. Riktigt, riktigt gott, men inte vad jag hade förväntat mig, och kanske inte riktigt vad jag hade hoppats på när jag gick för att käka burgare… Jag är lite av en purist på det sättet. Men gott vare.
De har ett stort urval av olika sidosallader och dipsåser som jag absolut rekommenderar att testa. Det känns liksom lite som att poängen med Vigårda snarare är att äta välgjord och spännande mat där du stöter på nya intressanta smaker, än att få den perfekta och genuina vegoburgarupplevelsen. Restaurangen är dessutom mysigt och coolt inredd med många varierande sittplatser, både vid barbord och vid vanliga bord.
Var dock beredd att behöva köa lite. Jag kom dit vid 13 tiden en tisdag och även då behövde jag vänta i nästan 10 minuter på att få mitt käk, och leta efter sittplats.
Allt som allt ger jag stället en svag fyra. Hade vegoburgaren varit mer ”genuin” hade det blivit högre, men nu vette fan om jag ens egentligen skulle vilja kalla den för en hamburgare. Du kan stoppa spaghetti i ett bröd, och det kommer fortfarande bara vara spaghetti i bröd. If you catch my drift…
IMG_9798

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Matlagningstips, Recensioner, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
7 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
7
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!