fbpx

Sveriges bästa vegobloggar 2017


Hej!
I veckan fick jag en rolig nyhet! Jävligt Gott har återigen rankats som en av Sveriges bästa vegobloggar av medianätverket Cision!
Förra året stod vi som nummer tre, och i år har vi knappat in ännu en position och står som blogg nummer två i hela Sverige! Sjukt coolt och jag är väldigt ödmjuk och tacksam för den fina utnämningen! Med tanke på att jag startade bloggen bara som ett sätt att bli bättre på att själv laga mer och godare vegetarisk mat till allt detta så är det ganska crazy. De intervjuade mig dessutom i samband med lanseringen och där avslöjar jag en stor nyhet som ni kommer se mer av i helgen + ger mina bästa tips till företag som vill samarbeta med bloggare! Intervjun hittar ni här.
Med på listan (som ni hittar här!) så finns det sju andra grymma vegobloggar som allesammans gör fantastiskt god mat, tar fantastiska bilder och som inspirerar och lär hundratusentals människor att laga massor av god vegetariskt mat!
Men – på listan är det bara åtta vegobloggar och det finns ju fruktansvärt många fler otroligt bra bloggare som inte är med. Jag tänkte därför att jag skulle fira min egen glädje och uppmärksamhet genom att uppmärksamma åtta andra grymma vegobloggare som INTE är med på cisions lista, men som verkligen förtjänar all credd de kan få. Så om du ännu inte har läst deras bloggar, följer dem på Instagram eller kollat deras Youtubekanaler – så för allt i världen, gör det! Och dessa är bara svenska bloggar, nån gång här framöver så ska jag göra en lista på fler internationella konton ni borde följa också!

Awesome Vegan Dad

Onekligen ”Vad Lagar Du För Veganmat Idag”s okrönte seitankung. Elias Lacanne sätter satan i gatan i ordet Seitan med sina sjuka korvar, stekar, kebabdjur och biffar och är onekligen värd ett besök om du är det minsta intresserad av att göra dina egna glutenkreationer.
@awesomevegandad på Instagram och Youtube
www.awesomevegandad.com
Samt mer eller mindre konstant på Vad Lagar Du För Veganmat Idag på Facebook.

Grönt Varje Dag

Tina Mejri driver Grönt varje dag och leverar storligen! Snygga och goda recept varvas med intervjuer av andra bloggare och en massa bra energi.
www.grontvarjedag.se
@grontvarjedag på Instagram
Grönt varje dag på Facebook

Tuvessonskan

Julia Tuvesson är den oprententiösa matlagaren som mest ville ha något konkret kring mat och kommunikation att sätta på sitt CV och som råkade vinna Allt Om Mats stora pris som Årets Instagrammare 2017 på kuppen. Hennes sjukt snygga och goda lakto-ovo vegetariska vardagsmat kommer att få det att vattnas i munnen på dig!
tuvessonskan.se/
@tuvessonskan på Instagram
Tuvessonskan på Facebook

Växtbaserat.nu/Gaashud

Johan Lundgren är en institution i vegansverige och dessutom en sjukt trevlig kille! En expert på veganbakning, asiatisk matlagning och på en massa annat. Har precis smygstartat ett nytt projekt som jag kanske är först att outa! Värt att hålla koll på, med det smarta domännamnet 😉
Växtbaserat.nu
Gaashud.se
@johanxlundgren
@vaxtbaserat.se

Oköttsliga lustar

Riktiga veteraner i gamet! Eveline och Amanda jobbar mestadels som matkreatörer och kokboksförfattare nuförtiden, men Instagramkontot är fortfarande grymt. De gör bland annat en stor del av Kit Mats vegetariska recept! Lakto-ovo-vegetariska recept för det mesta.
varaokottsligalustar.se
@okottslig på instagram
Våra Oköttsliga Lustar på facebook

Vegansk matlåda

Två tvillingssystrar som främst driver ett riktigt bra instagramkonto som tar sig hela tiden. Väl värt å spana in!
www.devote.se/veganskmatlada/
@veganskmatlada på instagram

Swedish vegan/Kakboken utan ägg och mjölk

Karolina Tegelaar är en av mina stora vegoidoler och helt sjukt bra på vegansk bakning. Om du undrar NÅGOT WHAT SO EVER eller letar efter VILKET BAKRECEPT SOM HELST hittar du det på hennes enorma Facebooksida Kakboken utan ägg och mjölk! Hon har även släppt flertalet riktigt grymma kokböcker under egen flagg som går att beställa från hennes hemsida.
Kakboken.se
Kakboken utan Ägg och Mjölk på Facebook
@swedishvegan på Instagram

Cashewkitchen

Agnes Gällhagen har helt fantastiska bilder, grymma recept och ett stort internationellt erkänt instagramkonto. Hon är dessutom sjukt ambitiös och kommer att gå riktigt långt. Hear hear!
Cashew-kitchen.com
@Cashewkitchen på Instagram
Cashew Kitchen på Facebook

Mat som gör dig glad/Happy Food by Petra

Petra Cavini borde inte vara en främling för någon nu längre! Hon vann Matbloggspriset Folkets Val 2017 och har tagit vegosverige med storm med sina smarriga tårtor och fantastiska charmtroll på förskolan där hon jobbar som kock och försöker lära både pedagoger och barn att äta mer växtbaserat.
happyfoodbypetra.com
@happyfoodbypetra på Instagram
Mat Som Gör Dig Glad på Facebook
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates requiredDELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
4 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
4
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!