fbpx

Tripple chili cheese burger – och grillambassadör för Quorn i sommar!

IMG_6606 (800x600)
Hej!
Jag har en jätterolig nyhet (tycker jag i alla fall!) jag kommer att samarbeta med Quorn i sommar som en av deras grillambassadörer under sommaren. Det känns superroligt, både för att jag tycker att quorn är ett hejarföretag som hjälper till att göra det lättare att käka vegetariskt, och för att det hjälper mig att nå ut till ännu fler av er vegoätande grillfanatiker där ute.
Om ni har följt min blogg under några år så kanske ni har koll på att jag har grillat quornburgare i flera år, främst gjorda på mitt eget färsrecept, men nu när Quorn här under våren kom ut med ett nytt recept på sina färdigbiffar så blev det plötsligt lite roligare att även använda dessa. De är riktigt goda, har bra konsistens och en mild men god smak. Färdigburgare är ju aldrig samma sak som hemmagjorda, men om man känner sig sugen men stressad så är det ju perfekt.
För er som inte vet – Quorn är en brittisk svampbaserad produkt, som en gång i tiden uppfanns av en excentrisk (?) britt i ett försök att råda bot på den akuta hungersnöd som man trodde att jorden skulle drabbas av under efterkrigstiden när befolkningen exploderade och innan totalindustrialiseringen och genmodifieringen av jordbruket hade kommit igång. När de väl hade hittat sig en fin och nyttig svamp som gick att odla i jättekvantiteter så hade dock Monsanto gjort intåg och tillfälligt minskat behovet av hittepåproteiner, så de fick slå sig in på en annan marknad – dvs vegokäk. Ganska lustigt ändå. Tyvärr så tillverkas stora delar av Quorns produkter med äggvite och mjölkämnen så det är inte för alla, men de håller på och tar fram veganprodukter, vilka det ryktas ska komma inom något år eller så.
Så, för att fira detta så snodde jag ihop det här receptet på en chilicheeseburgare. Det blir också mitt första recept ut i sommarens quorngrillstema #grillagrönt.
IMG_6608 (800x600)

IMG_6594 (800x600)

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

hamburgare med ost, chili och gurka
Relaterade taggar:Matlagningstips, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
6 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
6
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!