fbpx

Vegansk Calzone

I samarbete med Violife

Hej hörrni!

Veganuari-januari kuskar på och det är redan 19:e januari! Har du hakat på veganuari ännu? Om inte så är det lungt, det finns fortfarande gott om tid. Du kan nämligen starta din månad med peppande utskick från Veganuarikampanjen när som helst, men helst i januari så du räknas med i statistiken för veganuari 2021 🙂

Det betyder att om du vill hopp på veganuari idag när du läser detta så kör du i en månad från 19:e januari till 19:e februari och får utskick en dag i taget under hela den perioden. Du kan faktiskt skriva in vilket startdatum du vill, så så länge du anmäler dig i januari kan du starta utmaningen i september om du vill! Bra va?

Som ni kanske vet så har jag teamat upp inte bara med den officiella Veganuari kampanjen som Djurens Rätt driver här i Sverige utan även med en vegansk ostutmaning som Violife driver här i Sverige i januari! Under veganuari så delar jag, Tuvessonskan och Sofia Wood med oss av jävligt goda veganska ostrecept som ska hjälpa er att navigera lite bättre i vegoostdjungeln. Jag började för någon vecka sedan med ett recept på veganska animal fries med ostsås, och idag kommer här ett riktigt schysst recept på vegansk calzone!

Metoden att inte fylla calzonen med tomatsås utan att istället doppa den färdiggräddade calzonen i tomatsåsen kommer ifrån en video med Bingin with Babish där han gör en version av George Costanzas calzone med aubergine och salami från Seinfeldt, så jag inspirerades och fyllde även min calzone med aubergine, men med riven och stekt rökt tofu istället för skinka eller salami. Det funkar hur bra som helst!

Att inte ha tomatsås inuti calzonen gör att den inte blir lika blöt och såsig, och gör att den enklare kan ätas med händerna, ett stort plus om du frågar mig!

För att få till perfekt smältbar vegansk ost som du VILL äta massor av så blandar jag här ihop riven Violife Orignal Flavour Block med Violife Creamy Original. Det blir en ostkräm som smälter fantastiskt bra, både på och i pizza. Ni måste testa!

Du kan variera det här receptet hur mycket du vill. Ett tips är att toppa osten i calzonen med pesto och lite färsk hackad chili för en hot pesto version lik den man kunde köpa förut på7Eleven och åtminstone jag var helt besatt i innan jag blev vegan. En annan är att fylla den med svamp och riven rökt tofu för en cappriciosaversion, eller med lättkokt spenat och Violife Greek Block för en mer grekisk version. Du bestämmer!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

fylld med rökt tofu, chili och stekt aubergine, doppad i tomatsås
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!