fbpx

Vegansk fish n chips – Jävligt Gott festivalkäk med Bråvallafestivalen!


Hej!
Är det något som verkligen skriker street food och festivalkäk för mig så är det verkligen fish n chips. De brittiska öarnas utan tvekan största bidrag till snabbmatskulturen och en fantastiskt god grej. På många sätt kan jag tycka att det är lite lustigt dock. Det är ju typ bara stora fiskpinnar med pommes frites och remouladsås (eller tartar sauce som de kallar det, som ju eg. är lite annorlunda, men ganska likt) fast det äts i en ihoprullad tidning. I Sverige skulle det ju betraktas som ganska enkel och tråkig barnmat.
Men nä, piffa upp det och servera det on the go så blir faktiskt det mesta snäppet sexigare. Gör det dessutom veganskt så blir det i min bok helt jävla perfekt. Och det är precis vad jag och Bråvallafestivalen har gjort här! Jag tog det dessutom ytterligare ett steg till och gjorde pommes av sötpotatis. Because sötpotatispommes is the shit helt enkelt. Varning dock. Det här är inte mat för dig som vill undvika fett. Det är ungefär fett med fett och en väldigt fet sås till. Men det är jävligt gott! Det kan jag lova! 🙂DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

med Glen Hysén!
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
16 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
16
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!