fbpx

Vegansk Julkorv

I samarbete med Anamma

Hej!

Nu börjar julen närma sig med stormsteg och det är dags att planera julbordet! Oavsett hur stort det blir i år och hur många ni kommer vara som firar så är det inte en ursäkt för att äta tråkig mat eller att inte duka upp ett dignande julbord!

Som ni säkert minns så släppte jag kokboken Vegansk Husmanskost förra året, som är fylld med olika svenska julbordsklassiker i vegansk tappning, men det betyder inte att alla recept är gjorda. Det finns fortfarande en uppsjö av mer eller mindre klassiska recept som fortfarande måste veganiseras till julbordet, och skönt är väl det, för vad skulle jag annars göra inför varje återkommande julafton i mina sociala medier 😉

Anamma bad mig att ta fram ett recept med någon av deras produkter inför jul, och då tänkte jag att det var ett perfekt tillfälle att ge sig på en klassisk, men kanske inte lika vanlig julbordsrätt. Julkorven!

Julkorv har alltid varit något jag varit lite lätt skeptisk mot. En grå, kokt korv som serveras skivad och alltid varit lite småläskig. Men, i den här formen, gjord på Anammas formbara sojafärs, och ungsbakt samt stekt istället för kokad på lagerblad så har den faktiskt blivit riktigt trevlig!

Korven är fylld med härliga julkryddor som får det att dofta pepparkaka i hela köket när man steker den, och den passar finemang på julbordet, eller så här med ett smarrigt grönkålspotatismos och senap som en egen rätt.

Den formbara färsen funkar faktiskt hur bra som helst att använda till hemmagjord korv så här. Den håller ihop jättebra, går att blanda ut med kryddor och andra ingredienser och om du formar den med aluminiumfolie eller plastfolie får du till riktigt fina korvar! Här har ni några tidigare recept på chorizo och isterband som jag gjort innan.

Om ni vill ha ännu fler tips på julbordsrecept med Anammas produkter så hittar ni en hel drös av dem på Anammas hemsida, bland annat tre recept på kållimpa, heta köttbullar med stekt rödkål och rosmarin samt prinskorvsplåt med grönkål och äpple som jag tagit fram åt dem!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

med Colcannon
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!