fbpx

Vegansk kebab på 5 min

Hej!

Hoppas allt är fint med er! Här rullar det på för full rulle som vanligt 😉 Jag har som sagt ett helt gäng med spännande projekt på gång som jag hoppas snart få berätta mer om och som tar upp sjukt mycket av min tid för närvarande. Det är riktigt störigt att inte kunna berätta mer, men snart så!

Mitt vanliga arbete är dock förhoppningsvis inte för tråkigt dock! I tre veckor nu så har Anamma och jag teamat upp i en miniserie kring lättlagad, supersnabb och jävligt god vardagsmat som kan hjälpa er att äta lite hållbarare utan att behöva offra varken bekvämlighet eller smak. Först ut var min hemmagjorda no chicken burger och därefter kom mina veganska pigs in a blanket (eller upphottade hot dogs som vi också kan kalla dem ;)) och nu kommer det sista och tredje receptet – vegansk kebab på 5 minuter!

Det här är verkligen ett stört bra recept! :O Sorry om jag verkar sjukt självgod här, men jag är verkligen JÄTTENÖJD med det här! 😛 Det är ett superroligt sätt att använda Anammas formbara färs på och blir jättegott. Med samma teknik kan du dessutom göra både lövbiff och rullader, vilket ju inte är något minus.

Här så tar vi dock ”lövbiffen” och kryddar den med kebabkryddor och sen strimlar vi den så vi får oss ”kebabstrimlor” som har grymt tuggmotstånd och smakar finemang. Tillsammans med lite enkla grönsaker, en vitlökssås och så mycket srirachasås du önskar blir det en kick ass kebab i bröd. Men det går så klart lika bra att servera det med ris eller pommes frites om du vill det istället.

Kolla på videon här ovanför eller följ receptet här nedanför. Videon kan vara ganska behändig om du vill se exakt hur jag gör för att forma och steka kebaben, vilket kanske kan vara lite svårt att förklara i text annars.

 

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

gjord på formbar färs
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
5 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
5
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!