fbpx

Veganska Canneloni

*I samarbete med Fazer Aito*

Hej!

Nu har jag ett supersmarrigt recept till er! Det här var verkligen så oproportionerligt gott mot hur enkelt det var att laga, så jag blir alldeles lycklig faktiskt!

Det finska havreproduktsmärket Aito har utvecklat ett par nya smarriga smaksatta havreprodukter som kan ersätta matlagningsgrädde i olika rätter. Men ja, då smaksatta i förväg, vilket jag måste säga var en ovanligt bra idé. De finns i två versioner, men med ostsmak och en med pepparsmak, och i det här receptet använder jag mig av den med ostsmak som en sorts färdig ostbechamele.

Istället för ricotta så har jag fyllt mina cannelonis med en annan smart havrebaserad produkt från Fazer, deras Yoza Havrebit som är en sorts havrebaserad tofu, typ. Den har en lätt syra som gör att den påminner lite mer om ost än vad tofu gör, men funkar i övrigt på i stort sett samma sätt, och blir väldigt bra som ersättning till ricotta i en sån här rätt.

Överlag så är jag så väldigt glad att det börjar dyka upp så många fantastiska havrebaserade produkter. Bägge dessa produkter är gjorda på nordisk havre som tack vare vårt gynnsamma klimat här uppe är ovanligt näringsfyllt, och som ju är ett väldigt klimatsmart alternativ till ost och grädde.

Och ärligt talat. Tänk att det kan vara så här enkelt att laga något så här gott? KOLLA BARA PÅ DET!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

Med tomatsås och veganskostsås
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!