fbpx

Veganska pannkakor


Hej vänner!
Idag är en bra dag. Fåglarna sjunger, solen skiner och jag lyssnar på peppig disneyarenapop i lurarna (har ni sett Viana? Om inte, gör det /Mr Aldrig För Gammal För Disney) och njuter lite extra av allt möjligt.
Idag fyller jag 30 och jag måste verkligen säga att även om livet inte varit rätt igenom enkelt så har jag det ändå jävligt bra. Jag går in i medelåldern way ahead med barn, bil och bostadsrätt sedan länge avklarade. En stor familj som mår bra och hälsan i behåll (trots hypokondriska nojjor att fäktas med). Det är fett viktigt att vara tacksam för det man har. Det är lätt att fastna i stress, krav och små misslyckanden och känna sig låg och sliten. Även jävligt stora saker kan komma och klubba en bakifrån när man minst anar dem och få livet att se väldigt mörkt och jobbigt ut. 2016 var ett sånt år. Ett år med otroligt höga toppar och djupa dalar och mycket press (framförallt från mig själv ska jag erkänna, men inte bara) att prestera och räcka till samtidigt som jag inte alltid orkade och verkligheten hände i extrem HD runt omkring en. Då är det lätt att glömma bort allt man ändå faktiskt har.

2017 har börjat fint. Mycket fint. Och mycket är tack vare er bästa läsare. Jag vet att jag säger det hela tiden, men jag är fett tacksam över allt ni ger mig och alla glada tillrop. Ni gör det så lätt för mig! Även om jag inte kan kontrollera allt som händer så kan jag kontrollera vad jag själv tänker och hur jag reagerar på det som händer, och jag har bestämt mig för att göra mitt bästa för att varje dag försöka fortsätta vara tacksam för det jag har.
Och jag tänkte börja med att tacka er genom att bjuda på det här fantastiskt smarriga veganska pannkaksrecept jag fixade fram i helgen!
Jag har ett enda recept sittandes uppskrivet på en lapp på kylskåpet hemma. Det är receptet på pappas pannkakor. När jag växte upp kunde jag inte få nog av dem. Jag tror att mitt rekord ligger på 14 st under en sittning. Det är typ 1,5 liter pannkakssmet :S Pappa brukade alltid ha lite extra mjöl och lite mindre ägg i sina, vilket gav dem en lite fastare och mindre äggig yta. Stek dem i löjligt mycket smör och ät med minimalt med pålägg (helst inget alls!) och du är i himlen. Iaf enligt mig.
Så nu när jag försöker skära ner på äggen har det här verkligen varit ett problem. Vad ska hända med mina pannkisar? Men in kom kikärtsspadet, och det är helt sjukt alltså. Aquafaba indeed. Det är nästan bara att byta ut rätt av mot ägg. Helt crazy. Jag gjorde amerikanska pannkakor på dem här för några veckor sedan, men nu har även de svenska – klassiska, kommit för att stanna.
Jag har gjort två små förändringar i det här receptet mot orginalreceptet på ägg och mjölk utöver att byta ut äggen och mjölken. Dels hade jag i lite kikärtsmjöl, då jag hade lite hemma. Jag vet ärligt talat inte om det gör någon skillnad, jag tror inte det. Så har ni inget, kör bara vetemjöl (och nej – jag gör inte glutenfria pannkakor, det får ni leta efter i någon annan blogg, men köp för guds skull så bra ekologiskt mjöl ni kan – det gör stor skillnad!). Och sen behöver pannkakorna vila lite längre efter stekning än vanliga, då jag tyckte att de var lite mjukare än vanliga precis i början. Men efter 5-10 mins vila var de perfekta.
[hr]
Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora veganska matlagningsprogram – skapat av och för er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon!
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂

* indicates required


<div ”>



Jag vet inte riktigt vad jag tänkte med den här dekorationen… Jisses >< 😛

DELA INLÄGGET

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Recept från inlägget

Kända från Godare.se!
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
31 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
31
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!