Pasta med chorizo och färska tomater
Testandet av vegetariska korvar fortsätter! Nu har jag äntligen lyckats lägga tassarna på ett paket av Hälsans köks nya sojachorizo och snodde ihop en pasta med det jag hade hemma i skafferiet. För, självklart ska den första chorizon jag äter på fyra år ätas med stil. Dessvärre blev jag lite besviken på både min pastarätt […]
Pasta med tomatsås och buffelmozzarella
Jag skrev för ett tag sedan efter att ha varit på Primo Ciao Ciao om tomatsås. Snacka om en enkel grej som går att göra svår för sig! Jag tycker verkligen att det är klurigt som attans att försöka få till en tomatsås som smakar perfekt. Den ska ha mycket smak, men varken vara för […]
Pasta carbonara
Det här är en klassiker och en favorit hos lilltjejen. Det är också en sån där rätt som jag aldrig har käkat i orginaltappning, dvs med kött, vilket gör det oändligt mycket mer tacksamt att laga den vegetariska varianten. För mig kommer det här alltid att vara så som carbonara ska smaka. Namnet betyder kolarhustruns […]
Konsten att laga en god Quornfärssås
Det är tack vare quornfärssås som jag är vegetarian. Så enkelt är det. Om det inte hade gått att reproducera köttfärssås nära på exakt som den är med kött så är kanske det skulle ha varit en förlust för mycket. Jag älskar köttfärssås. Jag älskar också korv, och jag var en sucker för stora goda […]
Spaghetti al olio, aglio e peperoncino with a twist.
Jag har börjat träna och har om möjligt ännu större cravings efter pasta än tidigare. Efter gymmet nu senast kom jag hem och slängde ihop denna, om jag så själv får säga det, kung av alla spaghettirätter. Namnet är fancy, men betyder helt enkelt Spaghetti med olja, vitlök och chilipeppar och det är precis vad […]
Tomatsås med krossade sojabönor
Ännu en av mina lunchkreationer. Gott, snabbt och nyttigt! Blir det bättre än så?
Pasta med tomatsås och grönsaker – världens tråkigaste rätt
Igår var jag Sarah och lilltjejen och käkade alla hjärtans dag middag på restaurang Kungsholmen. Det var mycket trevligt och mysigt, roligt att hon börjar bli så stor så man faktiskt kan gå ut och käka med henne utan att hela kvällen ska behöva gå åt att mata henne. Tvärt om så var den lilla […]
Kantarellrisotto med rosmarinstekta champinjoner och citronhalloumi
Det här receptet är en variant av den svamprisotto jag gjorde för några veckor sedan. Den här gången bytte jag dock ut den torkade Karl-Johansvampen mot torkade gula kantareller och jag stekte champinjonerna i svampkompotten i rosmarin innan jag snabbmarinerade dem i citron. Det blev helbra! Kantareller och rosmarin fungerar otroligt väl tillsammans och ger […]
Primo, igen. Stans godaste tomatsås?
I kväll var jag med jobbet på middag. De hade bokat bord på Primo Ciao Ciao på hantverkargatan, som jag redan har skrivit om en gång tidigare. Då tänkte jag försöka förnya mig själv och beställde en ravioli som jag väl var halvnöjd med, så idag tog jag det säkra kortet och beställde deras pasta […]
San Marzano – tomaternas Ferrari
Jag köper alltid San Marzano tomater när jag ska köpa tomater på burk. Hur skulle jag kunna göra någonting annat efter att ha sett den här videon? Bara de bästa råvarorna borgar för ett jävligt gott resultat. Gissa om jag blev lycklig när jag efter att ha snubblat över det här Youtube-klippet begav mig ner […]