fbpx

Pasta med chorizo och färska tomater

Testandet av vegetariska korvar fortsätter! Nu har jag äntligen lyckats lägga tassarna på ett paket av Hälsans köks nya sojachorizo och snodde ihop en pasta med det jag hade hemma i skafferiet. För, självklart ska den första chorizon jag äter på fyra år ätas med stil. Dessvärre blev jag lite besviken på både min pastarätt […]

Pasta med tomatsås och buffelmozzarella

Jag skrev för ett tag sedan efter att ha varit på Primo Ciao Ciao om tomatsås. Snacka om en enkel grej som går att göra svår för sig! Jag tycker verkligen att det är klurigt som attans att försöka få till en tomatsås som smakar perfekt. Den ska ha mycket smak, men varken vara för […]

Pasta carbonara

Det här är en klassiker och en favorit hos lilltjejen. Det är också en sån där rätt som jag aldrig har käkat i orginaltappning, dvs med kött, vilket gör det oändligt mycket mer tacksamt att laga den vegetariska varianten. För mig kommer det här alltid att vara så som carbonara ska smaka. Namnet betyder kolarhustruns […]

Konsten att laga en god Quornfärssås

Det är tack vare quornfärssås som jag är vegetarian. Så enkelt är det. Om det inte hade gått att reproducera köttfärssås nära på exakt som den är med kött så är kanske det skulle ha varit en förlust för mycket. Jag älskar köttfärssås. Jag älskar också korv, och jag var en sucker för stora goda […]

Spaghetti al olio, aglio e peperoncino with a twist.

Jag har börjat träna och har om möjligt ännu större cravings efter pasta än tidigare. Efter gymmet nu senast kom jag hem och slängde ihop denna, om jag så själv får säga det, kung av alla spaghettirätter. Namnet är fancy, men betyder helt enkelt Spaghetti med olja, vitlök och chilipeppar och det är precis vad […]

Pasta med tomatsås och grönsaker – världens tråkigaste rätt

Igår var jag Sarah och lilltjejen och käkade alla hjärtans dag middag på restaurang Kungsholmen. Det var mycket trevligt och mysigt, roligt att hon börjar bli så stor så man faktiskt kan gå ut och käka med henne utan att hela kvällen ska behöva gå åt att mata henne. Tvärt om så var den lilla […]

Kantarellrisotto med rosmarinstekta champinjoner och citronhalloumi

Det här receptet är en variant av den svamprisotto jag gjorde för några veckor sedan. Den här gången bytte jag dock ut den torkade Karl-Johansvampen mot torkade gula kantareller och jag stekte champinjonerna i svampkompotten i rosmarin innan jag snabbmarinerade dem i citron. Det blev helbra! Kantareller och rosmarin fungerar otroligt väl tillsammans och ger […]

Primo, igen. Stans godaste tomatsås?

I kväll var jag med jobbet på middag. De hade bokat bord på Primo Ciao Ciao på hantverkargatan, som jag redan har skrivit om en gång tidigare. Då tänkte jag försöka förnya mig själv och beställde en ravioli som jag väl var halvnöjd med, så idag tog jag det säkra kortet och beställde deras pasta […]

San Marzano – tomaternas Ferrari

Jag köper alltid San Marzano tomater när jag ska köpa tomater på burk. Hur skulle jag kunna göra någonting annat efter att ha sett den här videon? Bara de bästa råvarorna borgar för ett jävligt gott resultat. Gissa om jag blev lycklig när jag efter att ha snubblat över det här Youtube-klippet begav mig ner […]

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT