Pasta alla puttanesca
Söndag är som alltid en festdag och då ska det ätas god mat. I kväll vankades det en av mina och Sarahs favoriter, pasta alla Puttanesca, eller som vi svennar skulle ha sagt: pasta på horans vis.
Receptet är egentligen från typ 1940 talet och har en ganska trist bakgrund som de flesta rätter, men om man struntar i det och i stället lyssnar till legenden så kommer namnet ifrån Neapel.
Grym durumvetespasta med en sås på kidneybönor och torkade örter
Det här är ännu ett av mina favoritrecept när det ska lagas snabb lunch. Kryddigt och härligt. Pastan som jag använde var någonting nytt jag hittade i hyllan och som verkar mycket lovande. Zeta har en ny pasta-linje som fått deras fancy-italianstämpel ”Casa di Luca” och som kommer i ett vackert Celeste-blå paket. Den kommer […]
Bakispizza
Fredagen blev lite väl tung på vinfronten så lördagen tillbringades i soffan framför tv:n. Ett perfekt tillfälle för pizza från vår eminenta kvarterspizzeria. Tunna frasiga pizzabottnar fyllda med färska ingredienser, fin tomatsås och härlig ost i överflöd. Mmm… Jag slog på stort och beställde vad jag sedan insåg nog måste vara en av de flottigaste […]
Karljohanrisotto med svampkompott och citronstekt halloumiost
Det här kan vara det godaste jag vet. Det gör mig överlycklig att jag själv också kan laga det, och att det är hur enkelt som helst! Även Sarah, som är en riktigt svårflörtad brud så länge det inte serveras oxfilé med bearnaisesås eller baconlindade kycklinglår, slänger sig över varje chans till att äta den. […]
Italienskt på Primo hantverkargatan.
Helgen avslutades med middag på Primo Ciao Ciao på Hantverkargatan. Jag käkade en ravioli med fyra ostar från förrättsmenyn som gick att få som helportion. Vanligtvis äter jag deras spaghetti al pomodoro, en helt awesome spaghetti med tomatsås, men kände att det var dags att variera sig en aning. Raviolin var god, men kändes nära […]
Trettondagsmiddag i Bagis
Det har varit en hel del middagar på senaste. I like. Igår var vi hembjudna till Sarahs syrra på någon form av knytmiddag. Efter någon timmes hårslitande funderingar över vad jag skulle bidra med kom jag tillslut fram till att jag åtminstone ville laga någonting som hade fyllning. Efter att ha förkastat Svamp Wellington, omelettcannelloni […]