Vegansk julmat
30 recept för ett komplett växtbaserat julbord tillsammans med Anamma!
Hemmagjorda veganska prinskorvar – Recept
*** I Samarbete med Anamma *** Hej! Det här receptet är jag väldigt nöjd med! Jag vet att det verkligen inte är supervanligt att man gör sina egna prinskorvar, men som vegan kan det ibland vara ganska svårt att hitta veganska prinskorvar i matbutikerna, så om man inte vill nöja sig med att bara ta […]
Veganska ägghalvor 2.0
Hej! Jag har redan ett recept på veganska ägghalvor på bloggen sedan tidigare, då med avocado fyllda med majonnäs och tångrom. Det här skulle man kunna se lite som en version av det receptet. Vi skippar avocadon och ersätter den med naturell fast tofu och pimpar majonnäsen ett steg extra med lite svart salt och […]
Saffransdoftande couscoussallad med torkad frukt och nötter
Hej! Den här matiga couscoussalladen MÅSTE ni testa! Eller ja, sallad och sallad. Det är i ju i stort sett en hel rätt i en enda panna, fullproppad med godsaker. Inspirationen kommer så klart ifrån Marocko, men jag har höftat och hittat på lite allt eftersom jag själv tyckte att det lät gott och inte. […]
Linssallad med grönkål, rökt tofu och basilika
Hej! Det här receptet är inspirerat av södra Frankrike och Provence med oliver, örter och mustiga smaker. Salladen passar perfekt på en buffé, som en lättare måltid i sig eller som ett riktigt matigt alternativ till pasta eller potatis till till exempel grillat. Det är enkelt också! Koka linserna, hacka grönsakerna, stek dem och rör […]
Vegansk grönkålspaj med ifraiche och gräslök
Hej! Det här pajreceptet är riktigt smarrigt och enkelt! Pajstanningen är anpassad utifrån äggstanningen i det här tortillareceptet och blir supersmarrigt, även om det inte alltid kanske blir supersnyggt. Kikärtsmjöl har en viss tendens att ”spricka” lite på ytan när det blir torrt, så det är viktigt att ha i lite fett i smeten så […]
Saffranstofu
Hej! Det här receptet tog jag fram för att passa på julbordet, men det funkar precis lika bra som en egen rätt tillsammans med ris och en sallad. Receptet går att variera ganska mycket beroende på vad du gillar. Grundreceptet blir ganska sött med både sötpotatisen och kokosgrädden, så jag skulle rekommendera att krydda upp […]
Veganska julköttbullar och rödbetssallad – Receptvideo!
Hej! Hoppas allt är fint med er! För två veckor sedan utlyste jag och Anamma en tävling där tre glada vinnare får komma till min matlagningsstudio och laga upp, äta och filma ett julbord tillsammans med mig där videon sedan hamnar på vår youtubekanal och här på bloggen 🙂 Både Anamma och jag vill […]
Boka en julbordscook-along med Jävligt Gott!
Dags för ett grönare julbord utöver det vanliga – laga ert eget växtbaserade julbord under en helkvälls julbordscook-along med Jävligt Gott! Vill ni göra något annorlunda, inspirerande och roligt vid julbordet i år? Nu ger vi er möjligheten till en helt unik julbordsupplevelse från Jävligt gott och där ni inte bara njuter av jävligt god julmat utan […]
Vegansk dopp i grytan á la Jävligt Gott
Hej! Nu är det dan före dan före dan före dopparedagen och det börjar fan kännas i tårna nu! Ska bli otroligt skönt med lite familjemys, ledighet och lugn och ro. Jag planerar att åka upp med lilltjejen till mamma/farmor i Borlänge över mellandagarna och bara helt och hållet varva ner och göra absolut ingenting. […]