fbpx

Vegetariska Wallenbergare med medelhavssmak a.k.a Johanssonare

Som jag skrev i mitt förra inlägg så fick jag för några veckor sedan hem en matkasse ifrån Mathem med flera olika recept. Förra veckans parmesanpanerade quornfiléer är ett som jag anpassat därifrån och det här är ett annat. Det är är dock till skillnad från det förra något mer avancerat, i alla fall enligt […]

Parmesanpanerad quorn

Den här lilla godbiten plockade jag upp ifrån ett recept som kom med i Mathem.se:s matkasse som jag testade för några veckor sedan. Det var en sån där prova-på påse jag fick testa för halva priset, annars tycker jag att det är svårt att riktigt klara av dem. Dyrt som tusan brukar det vara, och […]

Foliegrillade grönsaker

Det här receptet har jag sugit på i flera år. Det är en sån där liten pärla som verkligen förtjänade att levereras vid exakt rätt tillfälle. Och det är idag. Den 21 maj 2014. Denna fantastiska dag! Haha, ja eller så hittade jag bilderna i ett semesteralbum ifrån 2011 och kom på att den här […]

BBQ-sås – Grundrecept som går att variera

När jag nu i veckan satt och planerade för att göra min fooled pork-debut så var jag ju självklart också tvungen att försöka mig på att göra en vettig barbequesås till det hela. Enligt många av de andra fooled porkrecept jag läst så kör folk helt enkelt bara en snabbsås/marinad till som de gör med […]

Vegetarisk pad thai – jättegott och enkelt!

För några månader sedan gjorde jag ett samarbete med Linas Matkasse där jag testade deras kasse i två veckor för att utvärdera det. Vad jag tyckte om den grejen kan ni läsa i det här inlägget, men en av de grejerna jag kanske mest tar med mig ifrån det är det här helt fantastiska receptet […]

Shepherds pie

Få saker är så praktiska som recept som nästan uteslutande kan lagas på rester. Tänk på det. En helt perfekt och fullgod rätt, bestående enbart utav rester ifrån andra rätter. Lite som Frankensteins monster, fast snällt och gott. Änte fint? Paj är ju typ förkroppsligandet av det konceptet. Du tar lite mjöl, en massa smör, […]

Havshalloumi

Det här receptet har jag suttit och hållit på i nästan ett och ett halvt år och väntat på rätt tillfälle att dela med mig av det. Det har liksom känts lite för… basic. Men men, nu fick jag en förfrågan efter halloumirecept och det här var det enda jag hade på rak arm att […]

Pastagratäng med tomatsås och mozzarella

I går var jag och Sarah ute och firade femårsjubileum. Vi hade fixat barnvakt för första gången sedan minstingen föddes och hade supertrevligt. Kanske not needed to say så var behovet av comfortfood stort så här dagen efter;) (oroa er inte, vi drack inte så mycket så vi inte hade koll på den lilla tjejen! […]

Morotssoppa med aioli

Mat behöver inte alltid vara krånglig för att vara god. Det här var väldigt smarrigt, och funkade också bra som barnmat. Palsternackorna och potatisen bidrog till att mjuka upp morotssmaken lite och så gillar jag palsternackor också. Sådesårå.

Quesadillas med bönchili

I går var min svåger på söndagsmiddag och då käkade vi det här. Receptet kan vara en mix av två av de godaste grejerna som finns, bönchili och quesedillas och igår fick jag till en riktigt schysst version. Det är fräscht, gott och somrigt, tycker jag iaf. Testa och be the judge! Bilderna är ifrån […]

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT