Vegetarisk nyårsmeny, flera förslag

Det här mina vänner blir mitt tvåhundrade inlägg på bloggen! Woho! 😀 Det känns stort. I jämförelse med många andra bloggar kanske det inte är så mycket att skryta med, men jag ser det som att jag snarare försöker att göra få kvalitativa inlägg än att spruta ur mig hundratals diversegrejer. Det har jag instagram […]

Lingonparfait med hemmagräddade havreflarn

Äntligen har stressen lagt sig något. Julklapparna är öppnade. Julmaten är lagad. Lägenheten är hyfsat välstädad och insikten om att jag har två veckors ledigt framför mig börjar långsamt sjunka in. Gud. Vad. Skönt. Men att hålla på med bloggen är för mig allt annat än jobb, så det ska bli ett nöje att få […]

Rödvinssås

Jag är inne på min fjärde vecka som föräldraledig nu och jag märker verkligen en skillnad i min energi. När jag inte går omkring och tokfokuserar på jobbet hela tiden så har jag plötsligt fått väldigt mycket mer ork och energi till allting annat, däribland att blogga och att odla alla mina andra små nördintressen. […]

Svamp och valnötsstek på nyår och barnmatsprat

Hej hej igen! Livet som småbarnsfarsa är onekligen inte ett som präglas av kulinariska äventyr. Matinspirationen har tyvärr varit ganska mycket i botten på senaste. Som jag har sagt tidigare så har stortjejen (tidigare lilltjejen, nu kallad stortjejen) varit vegetarian i snart ett år nu, vilket ju är roligt, men det gör tyvärr också att […]

Rödbetsbruschetta – förrätten på nyårsafton

Årets nyårsafton firade vi ganska lugnt med en av Sarahs barndomskompisar som bjöd på knytismiddag. Jag fick förrätten tilldelad mig och informationen att barndomskompisens kille tydligen skulle försöka sig på konststycket att laga ”något uzbekiskt” till huvudrätt. Vad fan är uzbekisk mat var min första fråga, och min andra – vad gör man till det? […]

En till nyårsmeny

Fick ett mail av en good vän efter att jag berättat om bloggen för honom, kände att jag ville dela det och hans nyårsmeny här. Lite inspiration. Åh! Mycket trevligt. Jag skickar över nyårsmiddagen som jag lagade till min vän Vera. Kombinerade grundläggande saker som jag i viss mån redan gjort tidigare men det fanns […]

Nyår 2011, svamppaté, chokladfondue och fetapiroger

Visst är hon vacker? Maj gadd. Hon ska gifta sig med mig. Jag lagade svamppaté för att gå ihop med köttätarnas potatisgratäng och sallad. De skulle käka oxfilé, så det kändes som att det behövdes något mustigt. Jag tog receptet från kokboken “Säsongens Vego” som jag lagade i somras och som jag vet funkar bra. […]