fbpx

Världens bästa barnquornfärssås

Det sa i alla fall barnen som åt den i förrgår. Titta vad glada de ser ut! Vi är nere i Skåne igen och det ger självklart gott om tillfällen att laga en massa god mat, så det kommer ett par nya recept samt nya varianter av gamla godingar här inom kort. Första kvällen vi […]

Enchiladas med bönchili

Jo, man kan nog ganska lugnt säga att jag är inne i en chiliperiod just nu. Jag går omkring och fantiserar om nästa tilllfälle till att använda mina chipotlechilis och börjar verkligen tycka att det är ett allvarligt problem att min flickvän inte gillar stark mat. Känns som att det börjar ta lite osunda proportioner… […]

Sprödpanerade tofufiléer á la mer

Mitt husmanskostsbotaniserande fortsätter. I går upptäckte jag sidan Vardagsmatad som är något så ballt som en sida som har som koncept att försöka vegan- och/eller vegetarianisera olika traditionella husmanskostsrecept. De har bland annat recept på ”revbenspjäll” men också så praktiska saker som ”5 minuters seitan”. Väl värt ett besök. För kvällen så snodde jag deras […]

Chorizo- och potatissallad

I helgen hade vi höstens stora kräftskiva. Min flickväns föräldrar har ett nedgånget, men sjukt charmigt gammalt statarhus som de hyr ute i Roslagen och som en gång i tiden agerade sommarkollektiv åt dem och fyra familjer till. Ett gäng studenter som alla bildade familj relativt tidigt och som ville ha någonstans att fly undan […]

Quorn med ört- och gräddsås

Det här receptet baseras på samma örtpesto som jag gjorde i gårdagens inlägg. Det var ursprungligen det här receptet jag hade in mind när jag gjorde peston och gårdagens recept byggde jag runt resterna som blev kvar. Tanken var att få fram en schysst ersättare till resten av familjens gräddstuvade och panerade torsk och jag […]

Pasta med örtpesto och fetaost

Det här receptet är en variation på klassisk pesto genovese med basilika och pinjenötter. Med fräsha, svenska somriga örter och goda rostade pumpafrön blir det helt annorlunda men också otroligt fräsht. Pefekt för en solig sommardag eller senare i höst om du behöver minnas hur solen kändes på huden när nätterna blir längre. Peston är […]

Risotto med ruccola och primörer

Det här receptet behöver inte så mycket introduktion, namnet säger i stort sett allt om rätten. Jag hittade på den med inspiration ifrån den fantastiska risotton jag fick på Maritim i Simrishamn i somras, och även om mitt resultat blev ganska annorlunda så är jag nöjd. Inte minst så ska jag börja ångkoka mina grönsaker […]

Världens bästa tomatsallad

Jag är en stor förespråkare av att äta säsongsbetonat. Förutom att äta närodlat och ekologiskt så är jag övertygad om att det är ett av de säkraste sätten att få tag på riktigt goda råvaror till så bra priser som möjligt. Som vegetarian är det naturligt att just grönsakerna då också tar en ganska stor […]

Pasta med stekta tomater och fetaost och Jävligt gott firar 1/2 år!

Shit. Nu har jag tappat formen här. Hela elva dagar sedan det senaste inlägget! Det är rekord det, kanske inte ett positivt ett men ändå… Jag får skylla på midsommarafton, ganska mycket jobb och det faktum att jag faktiskt också har varit ute och levt det liv jag skriver om. Det har blivit en hel […]

Pastasallad med pesto á la Borgström

Det här är min svärmors specialité. Inget krångligt, men helt galet gott. Självklart ska ni göra peston själva på färsk basilika, inget annat blir lika gott. Men, har man ont om tid och bara vill ha sig en redigt fin lunch eller så går det ju att köpa färdig pesto på burk. Receptet är också […]

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT