fbpx

Pasta orecchiette con pesto genovese

Hej! Länge sen sist nu. Måste verkligen säga att det senaste året inte varit Jävligt gotts starkaste. Det var fem månader sedan mitt senaste inlägg och dessförinnan var det väldigt glest mellan posterna. Trots detta har ni fortsatt komma tillbaks och nyåret satte ett besökarrekord, kul men känns lite smått oförtjänt. Vårens torka har berott […]

Rödbetsbruschetta – förrätten på nyårsafton

Årets nyårsafton firade vi ganska lugnt med en av Sarahs barndomskompisar som bjöd på knytismiddag. Jag fick förrätten tilldelad mig och informationen att barndomskompisens kille tydligen skulle försöka sig på konststycket att laga ”något uzbekiskt” till huvudrätt. Vad fan är uzbekisk mat var min första fråga, och min andra – vad gör man till det? […]

Pasta med grönsaker i tomatsås – my way

Förra våren skrev jag ett inlägg om hur innerligt jag kommit att hata pasta med grönsaker i tomatsås. Denna olidliga standardrätt på lunchrestauranger i Stockholm över som inte för sitt liv kan tänka utanför sin fyrkant av fläsk, nöt, fisk och fågel. Vad kan vegetarianer äta? Ehh… grönsaker. Pasta kan man väl äta med bara […]

Bruschetta

När jag lagade det här förra veckan så var jag nästan övertygad om att jag redan hade skrivit om det på bloggen, men jag märkte nu när jag satte mig ner och kollade igenom recepten att jag faktiskt lyckats gå nästan två hela år utan att skriva om denna kungliga rätt. Nå – rätt ska […]

Höstsoppa med rotsaker och skogssvamp

Under min uppväxt var min farsa en stor vurmare för svensk husmanskost och det stod ofta storkok av olika slag på vår spis. En rätt jag särskilt kommer ihåg var alla kött- och grönsakssoppor som han brukade göra, med buljong som bas och grönsaker i stora bitar simmandes runt i en ångande och aromatisk bassäng. […]

Porotos granados – på steroider

Jag skriver sporadiskt men ändock. Hösten har kommit och med den nya rutiner, nytt jobb och nya saker som ska hinnas med och passas in i bilden av mig själv. Det tar ganska mycket tankekraft och tid och lämnar ganska lite över för matlagning eller bloggande. Jävligt gott och jag har kommit att växa ihop […]

Fattigmanspesto

Pesto är ruggigt gott. Det tror jag att fler än jag håller med om. Olyckligtvis så är det dock ganska dyrt om man ska köra fullt ut på originalingredienserna. Pinjenötter, parmesan och en herrans massa basilika blir en del dubloner om man ska laga tillräckligt mycket för att kunna spara ett tag. Här drygade jag […]

Palak Paneer – Äntligen ett bra recept!

Jag är ett gigantiskt fan av palak paneer och om ni har följt bloggen ett tag så vet ni att jag under ganska lång tid har försökt få till ett bra recept med ganska så varierande resultat. Oftast inte bra. De har blivit för bittra, för tråkiga, haft för lite spenat, varit för lika tikka […]

Pasta med spenat, zucchini och aubergine

Det här receptet är ett sånt där recept som man kommer på genom att personen man ska hem på besök hos säger: ”Jag har färsk pasta och en aubergine hemma, du kan väl hitta på nåt?”. Typ. Skippa fetaosten så blir det veganskt. Jag måste verkligen säga att havregrädde är the shit. Supergott och krämigt […]

Grillade paprikor fyllda med fetaost

Det här är ett recept som jag slängde i hop för några veckor sedan när jag tröttnat på att bara grilla samma gamla grejer hela tiden. Jag brukar ganska sällan grilla fyllda grönsaker, men just paprikor lämpar sig ju faktiskt ganska så bra för ändamålet. Det blev väldigt gott, men det är nästan så att […]

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT