fbpx

Grillade paprikor fyllda med fetaost

Det här är ett recept som jag slängde i hop för några veckor sedan när jag tröttnat på att bara grilla samma gamla grejer hela tiden. Jag brukar ganska sällan grilla fyllda grönsaker, men just paprikor lämpar sig ju faktiskt ganska så bra för ändamålet. Det blev väldigt gott, men det är nästan så att […]

Galetter med chèvre, valnötter och spenat

Det här receptet lagade jag i vintras medan bloggen vilade, och därför minns jag inte riktigt alla måtten exakt. Lyckligtvis hade jag sinnesnärvaro nog för att ta ett par bilder, även om de blev ganska slarviga och suddiga. Eftersom det också blev något av en hit så tänkte jag att jag skulle försöka återkalla receptet […]

Paneer tikka masala

Det här receptet har jag nästan lagat tidigare här på bloggen, men nu har jag tweakat det lite ytterligare så jag kände att det var dags att uppdatera igen. Det förra receptet hittar ni här och det var mer av en direkt översättning av ett recept jag hittade på internet. Det nya har jag själv […]

Svensk-italiensk crossovermiddag på midsommar

Hej vänner! Bloggen har, som ni ju säkert märkt fått vila nu ett par månader. Jag har inte känt mig peppad alls. Men, till min stora glädje har det inte inneburit att ni har lämnat mig. I torsdags, inför midsommar fick jag årsbästa i besökarantal med hela 613 besökare! Det gör mig verkligen glad att […]

Halloumiburgare på Frida och Jag

Det har varit en dag att minnas det här. Ungefär vid tvåtiden idag gick twitter ner i ca en halvtimme, åtminstone i centrala Stockholm där jag befann mig. Ordet hade precis börjat spridas – mannen med namnet som ingen kan stava, Qaddafi, var fångad och rapporterades snart också vara dödad. Det är ganska galet hur […]

Ugnspannkaka med fetaost och oliver

Okej, nu får ni ursäkta om det här receptet är sjukt basic, men jag kände att jag ändå ville dela med mig av det för det blev så gott! Ända sedan jag blev vegetarian har jag sörjt lite över att jag inte kan äta min ugnspannkaka med fläsk längre. Det är ju verkligen så najs […]

Svamp- och spenatlasagne

Lasagne är goda grejer. Det är som en blandning av det bästa från det italienska köket och en tårta, och hur skulle det inte kunna bli bra? Tårta med pasta och ost och tomat! Här är en variant med spenat och svamp. Jag har gjort en liknande vegansk variant tidigare, men om man nu ändå […]

Pasta med chorizo, ruccola och färska tomater

Jag är helt såld på Wheaty’s Gran Chorizo och har svårt att göra annat än att fundera ut olika recept som jag kan använda den i. Det är verkligen en helt ny värld som öppnats när jag upptäckt den här fantastiska korven som faktiskt beter sig i stort sett precis som ”vanlig” köttchorizo. Den går […]

Chorizo- och potatissallad

I helgen hade vi höstens stora kräftskiva. Min flickväns föräldrar har ett nedgånget, men sjukt charmigt gammalt statarhus som de hyr ute i Roslagen och som en gång i tiden agerade sommarkollektiv åt dem och fyra familjer till. Ett gäng studenter som alla bildade familj relativt tidigt och som ville ha någonstans att fly undan […]

Pasta med örtpesto och fetaost

Det här receptet är en variation på klassisk pesto genovese med basilika och pinjenötter. Med fräsha, svenska somriga örter och goda rostade pumpafrön blir det helt annorlunda men också otroligt fräsht. Pefekt för en solig sommardag eller senare i höst om du behöver minnas hur solen kändes på huden när nätterna blir längre. Peston är […]

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT