Pasta Arrabiata med rostade pistagenötter och cashewparmesan

Hej! Hoppas allt är fint med er. I det här inlägget vill jag prata om nötter! Och inte vilka nötter som helst utan om ekonötter och varför de är bra. Som ni kanske har märkt om ni har googlat runt på vegansk mat de senaste åren så innehåller väldigt mycket vegansk mat nötter. Nötsmör, nötostar, […]

Veganska Turkiska kebabspett med muhammara och grillade grönsaker

 *I samarbete med Anamma Sverige* Hej! Hoppas allt är fint med er! Nu har grillsäsongen dragit igång med full rulle och jag ÄLSKAR DET! Jag har verkligen längtat efter att få åka hem till några polare eller ut till sommarstugan och få tända grillen, att få känna den där ojämförbara smaken som mat bara […]

Tabbouleh med halloumi

Jag ser det här lite som Libanons motsvarighet till köttbullar med potatis, brunsås och lingonsylt. Eller kanske pasta bolognese, eller chicken tikka masala. Det är en sån där rätt som har fått personifiera lightvarianten av ett helt lands hela matkultur. Lite lustigt. Men aj aj aj vad det är gott, och lätt att laga är […]