fbpx

Jävligt Franskt – stort nytt samarbete med Crepson!

Hej! Hörrni! Åter igen stora och glada nyheter! Det känns som att jag börjar bli något av en hackande skiva här, men på ett bra sätt. För det händer verkligen många roliga grejer just nu! Och – tro mig, det kommer mer, så ni kommer få stå ut med mina stora glada nyheter ett tag […]

Lyxig vegansk palak paneer med tofu

Hej! Jag hoppas allt är väl med er! Det senaste dygnet har jag suttit i en löpande och ganska intensiv Facebookdiskussion med en massa olika människor rörande det senaste inlägget jag skrev om att jag tycker att bönder och veganer borde göra mer gemensam sak för att få till en bättre livsmedelsproduktion i Sverige. Det […]

Vegetarisk canneloni från VeggieUF!

Det här receptet är väldigt gammalt och det finns en bättre version här: Veganska Canneloni Hej! Jag har haft förmånen att vara UF (Ung Företagsamhet) rådgivare till ett gäng entreprenöriella tjejer här under vintern. Deras företag heter Veggie UF och deras idé är att ta fram en vegetarisk kokbok som kan hjälpa folk att komma […]

Chêvre chaud med citronspetsad rotsaks- och spenatsallad

Det här receptet hittade jag bortglömt bland mina bilder från en period i våras då jag inte var riktigt lika aktiv med bloggandet. Varför jag inte skrivit om det tidigare vette katten, men det ger mig ju möjligheten att dela med mig av det nu istället! Chêvre chaud är ju en klassiker på så många sätt. […]

Shepherds pie

Få saker är så praktiska som recept som nästan uteslutande kan lagas på rester. Tänk på det. En helt perfekt och fullgod rätt, bestående enbart utav rester ifrån andra rätter. Lite som Frankensteins monster, fast snällt och gott. Änte fint? Paj är ju typ förkroppsligandet av det konceptet. Du tar lite mjöl, en massa smör, […]

Pasta med grönsaker i tomatsås – my way

Förra våren skrev jag ett inlägg om hur innerligt jag kommit att hata pasta med grönsaker i tomatsås. Denna olidliga standardrätt på lunchrestauranger i Stockholm över som inte för sitt liv kan tänka utanför sin fyrkant av fläsk, nöt, fisk och fågel. Vad kan vegetarianer äta? Ehh… grönsaker. Pasta kan man väl äta med bara […]

Palak Paneer – Äntligen ett bra recept!

Jag är ett gigantiskt fan av palak paneer och om ni har följt bloggen ett tag så vet ni att jag under ganska lång tid har försökt få till ett bra recept med ganska så varierande resultat. Oftast inte bra. De har blivit för bittra, för tråkiga, haft för lite spenat, varit för lika tikka […]

Pasta med spenat, zucchini och aubergine

Det här receptet är ett sånt där recept som man kommer på genom att personen man ska hem på besök hos säger: ”Jag har färsk pasta och en aubergine hemma, du kan väl hitta på nåt?”. Typ. Skippa fetaosten så blir det veganskt. Jag måste verkligen säga att havregrädde är the shit. Supergott och krämigt […]

Svamp- och spenatlasagne

Lasagne är goda grejer. Det är som en blandning av det bästa från det italienska köket och en tårta, och hur skulle det inte kunna bli bra? Tårta med pasta och ost och tomat! Här är en variant med spenat och svamp. Jag har gjort en liknande vegansk variant tidigare, men om man nu ändå […]

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT