Enkel kantarellpasta med grönkål
Hej! – English further down! – Hoppas allt är fint med er! Själv sitter jag i skrivande stund på snälltåget på väg ner till Malmö och en före detta kollegas bröllop. Känns ganska spännande! Jag brukar för det första inte gå på så många bröllop överlag (mina vänner börjar preciiiiiiis komma in i det där […]
Philly cheese steak – Jävligt Gott festivalkäk med Bråvallafestivalen
Hej! Även om man inte kan tro det på vädret så är det ju faktiskt vår på riktigt nu! April är slut och grillpremiären är by far passerad. Det verkligen suger i fingrarna i att få komma ut mer och grilla och göra roliga grejer. Som till exempel att åka på festival! Jag fortsätter mitt […]
Vegansk ceasarsallad med grönkål och ostronskivling
Hej! Hoppas allt är fint med er! Här knatar allt på för fullt. Jag ligger precis i slutskedet på produktionen av min nya webbkurs som kommer att släppas inom väldigt kort nu. Det känns sjukt peppigt och jag kan inte vänta på att få berätta mer om den och börja visa upp den för er […]
Veganskt påskbord
Hej! Nu nalkas påsken på nytt och precis som vid alla andra högtider ökar behovet av bra tips och förslag till vad man ska servera alla de veganer och vegetarianer som också vill ta del av festligheterna, eller hur man helt enkelt bara varierar upp sitt eget påskbord och gör det lite grönare än vanligt. […]
Svampbruschetta – Trerätters med Brutal Brewing, förrätten
*Det här inlägget är i samarbete med Brutal Brewing* Hej! Igår förrgår kväll genomförde Brutal Brewing ett mindre pressevent för en ny öl i sin Raw Law serie i deras bryggkällare i Vårby i Stockholm med mig som kock. Ett gäng olika dryckesskribenter och bloggare var inbjudna till en middag på Laika i Hornstull för ett event, men ”kidnappades” […]
När Jävligt Gott tog över Restaurang Växthuset
Hej! Hoppas allt är bra med er vänner! Solen lyser äntligen över Stockholm, och jag hörde småfåglarnas vårsång när jag gick med dottern till dagis i morse. Så fruktansvärt skönt! Det riktigt spritter i kroppen på mig. Det här vintermörkret är fan depressivt alltså. Det är lite konstigt att Sverige lyckats producera något lyckligare än […]
Semmelburgaren
Hej! Så här i semmeltider tävlar visst alla i att hitta på nyskapande sätt att servera semlor på och banne mig om jag ska vara sämst. Jag har aldrig varit mycket för sötsaker och bakverk, så det kändes givet att om Jävligt Gott någonsin skulle göra en egen version av en semla så skulle det […]
Veganska tapas
Hej! Hoppas att allt är fint med er! Själv sitter jag hemma i fåtöljen och försöker att inte studsa av överskottsenergi. Det händer så jävla mycket grejer just nu så jag nästan håller på att bli knäpp, men jag måste försöka behålla fokus så jag faktiskt lyckas leverera på allt också. Vänta bara tills jag […]
Vegansk nyårsmeny – flera förslag!
Hej! Det är lite lustigt faktiskt, men vartenda år som jag har haft Jävligt Gott har en och samma dag varit den som slagit alla rekord, år efter år. Dagen innan nyårsafton. Det är helt ofelbart. Jag kan se det framför mig. Nyårspeppen är på topp. Nu jävlar ska det festas, firas och frestas som […]
Vegansk Philly cheese steak
Hej! Jag har länge velat fixa fram ett vegansk recept på Philly Cheese Steak, men inte riktigt hittat rätt ingredienser. Nyligen lyckades jag äntligen lägga vantarna på ett par paket av Vegmes nya sojaprodukter, och lo and behold, deras ”pulled” vegme har nästan exakt samma utseende som hyvlad kebab, eller typ finstrimlad rostbiff i lite […]