fbpx

Höstsoppa med rotsaker och skogssvamp

Under min uppväxt var min farsa en stor vurmare för svensk husmanskost och det stod ofta storkok av olika slag på vår spis. En rätt jag särskilt kommer ihåg var alla kött- och grönsakssoppor som han brukade göra, med buljong som bas och grönsaker i stora bitar simmandes runt i en ångande och aromatisk bassäng. […]

Västerbottenpaj med svamp och rödlök

Hej igen! Jag vet att jag varit dålig på att uppdatera senaste månaden, men jag har börjat på ett nytt jobb, lilltjejen har börjat i nollan och jag har varit superförkyld så jag har inte alls haft någon ork för varken matlagning eller skrivande på senaste. Nu börjar saker och ting normaliseras någorlunda här hemma […]

Svamp- och spenatlasagne

Lasagne är goda grejer. Det är som en blandning av det bästa från det italienska köket och en tårta, och hur skulle det inte kunna bli bra? Tårta med pasta och ost och tomat! Här är en variant med spenat och svamp. Jag har gjort en liknande vegansk variant tidigare, men om man nu ändå […]

Smörstekt och självplockad Karl-Johansvamp

När hösten närmar sig får jag ofelaktigt ett särskild sorts kli i fingrarna. Det är skogen som ropar på mig. Kantareeeeelleeeer, låter det. Svaaaaaaaamp. Karl-Joooooohan! Karl-Joooohan! Ungefär som den där barbröstade maoriern i Lokareklamen. ”Meloooonas! Melooonas!” Det finns bara ett sätt att rå bot på det och det är att ge efter, vilket jag glatt […]

Champignions au vin

En av de grejer jag saknar mest som vegetarian är mustiga köttgrytor. Hemma i pappas kök kokade pepparrotskött, dillkött, soppor och grytor i timmar på spisen. Det är lite trist att det är svårt att hitta bra sätt att fånga upp alla de där fantastiska smakerna utan att de facto ha något kött som kan […]

Svamppasta med citron och persilja

Det här är ett snabbt, enkelt och mycket gott recept för alla de där kvällarna när tiden kanske inte riktigt räcker till men det ändå vore gott med något rejält;) Receptet kommer ifrån Jamie Olivers 20 minute meals iphoneapp, men jag har veganiserat det. Ett absolut måste-ha för alla som gillar mat och kan lägga […]

Vit lasagne med salvia, svamp och cashewbechamel

Jag stod inför en ganska trixig utmaning i går när det skulle lagas middag till familjen som var på besök. En vegansk och sojaintollerant bror, en GI-ätande morsa, en kräsen flickvän och ett snart 20 årigt muskelberg… Vad lagar man då liksom? Jag känner att GI-maten fick stryka en del på foten, men alla tyckte […]

Biff Stroganoff, the original vegetarian way

Jag fick en uppmaning av en vän via Facebook att inte bara mesa mig med tråkig svensk husmans korvstroganoff. ”Ge dig på en riktig rysk orginalstroganoff!” lät det. ”Det är allt grejer det”. Hur skulle jag kunna motstå? Efter lite grävande på internet efter ett orginalrecept på stroganoff så har jag lärt mig så här […]

Kantarellrisotto med rosmarinstekta champinjoner och citronhalloumi

Det här receptet är en variant av den svamprisotto jag gjorde för några veckor sedan. Den här gången bytte jag dock ut den torkade Karl-Johansvampen mot torkade gula kantareller och jag stekte champinjonerna i svampkompotten i rosmarin innan jag snabbmarinerade dem i citron. Det blev helbra! Kantareller och rosmarin fungerar otroligt väl tillsammans och ger […]

Stekt potatis med svampsås, äggröra och kikärtsbiffar

Jag har varit lite trött på all pasta och alla indiska grytor jag ätit på senaste så husmanskosten har gjort några riktiga framstötar i köket den här veckan. I torsdags till exempel försökte jag mig på den här lilla kreationen, typ en English Breakfast-middag. Ingenting att rekommendera om det är så att man går på […]

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT