Foliegrillade grönsaker

Det här receptet har jag sugit på i flera år. Det är en sån där liten pärla som verkligen förtjänade att levereras vid exakt rätt tillfälle. Och det är idag. Den 21 maj 2014. Denna fantastiska dag! Haha, ja eller så hittade jag bilderna i ett semesteralbum ifrån 2011 och kom på att den här […]
BBQ-sås – Grundrecept som går att variera

När jag nu i veckan satt och planerade för att göra min fooled pork-debut så var jag ju självklart också tvungen att försöka mig på att göra en vettig barbequesås till det hela. Enligt många av de andra fooled porkrecept jag läst så kör folk helt enkelt bara en snabbsås/marinad till som de gör med […]
Påskbord, julbord och midsommarbords-special

Jag har hört vissa kalla det för det svenska smörgåsbordet, andra låtsas febrilt som att det är tre helt separata företeelser. Jag skulle säga att det kanske är tur att de bara kommer ett par gånger per år, men att de precis som Kalle Anka på julafton är nära på speciella just av den anledningen. […]
Vegetarisk pad thai – jättegott och enkelt!

För några månader sedan gjorde jag ett samarbete med Linas Matkasse där jag testade deras kasse i två veckor för att utvärdera det. Vad jag tyckte om den grejen kan ni läsa i det här inlägget, men en av de grejerna jag kanske mest tar med mig ifrån det är det här helt fantastiska receptet […]
Rödvinssås

Jag är inne på min fjärde vecka som föräldraledig nu och jag märker verkligen en skillnad i min energi. När jag inte går omkring och tokfokuserar på jobbet hela tiden så har jag plötsligt fått väldigt mycket mer ork och energi till allting annat, däribland att blogga och att odla alla mina andra små nördintressen. […]
Hornhuset, restaurangrecension

Vi bor ganska nära Hornstull, så när vi nu för några veckor sedan äntligen fick tillfälle att komma ut bara min sambo och jag tack vare min kära mor som ställde upp som barnvakt, så föll det sig ganska naturligt att börja med att testa de nya restaurangerna i nybyggda Hornstullsgallerian. Ja, jag skriver restaurangerna […]
Svamp och valnötsstek på nyår och barnmatsprat

Hej hej igen! Livet som småbarnsfarsa är onekligen inte ett som präglas av kulinariska äventyr. Matinspirationen har tyvärr varit ganska mycket i botten på senaste. Som jag har sagt tidigare så har stortjejen (tidigare lilltjejen, nu kallad stortjejen) varit vegetarian i snart ett år nu, vilket ju är roligt, men det gör tyvärr också att […]
Pasta orecchiette con pesto genovese

Hej! Länge sen sist nu. Måste verkligen säga att det senaste året inte varit Jävligt gotts starkaste. Det var fem månader sedan mitt senaste inlägg och dessförinnan var det väldigt glest mellan posterna. Trots detta har ni fortsatt komma tillbaks och nyåret satte ett besökarrekord, kul men känns lite smått oförtjänt. Vårens torka har berott […]
Fattigmanspesto

Pesto är ruggigt gott. Det tror jag att fler än jag håller med om. Olyckligtvis så är det dock ganska dyrt om man ska köra fullt ut på originalingredienserna. Pinjenötter, parmesan och en herrans massa basilika blir en del dubloner om man ska laga tillräckligt mycket för att kunna spara ett tag. Här drygade jag […]
Pasta med spenat, zucchini och aubergine

Det här receptet är ett sånt där recept som man kommer på genom att personen man ska hem på besök hos säger: ”Jag har färsk pasta och en aubergine hemma, du kan väl hitta på nåt?”. Typ. Skippa fetaosten så blir det veganskt. Jag måste verkligen säga att havregrädde är the shit. Supergott och krämigt […]