fbpx

Pasta med tomatsås och buffelmozzarella

Jag skrev för ett tag sedan efter att ha varit på Primo Ciao Ciao om tomatsås. Snacka om en enkel grej som går att göra svår för sig! Jag tycker verkligen att det är klurigt som attans att försöka få till en tomatsås som smakar perfekt. Den ska ha mycket smak, men varken vara för […]

Tabbouleh med halloumi

Jag ser det här lite som Libanons motsvarighet till köttbullar med potatis, brunsås och lingonsylt. Eller kanske pasta bolognese, eller chicken tikka masala. Det är en sån där rätt som har fått personifiera lightvarianten av ett helt lands hela matkultur. Lite lustigt. Men aj aj aj vad det är gott, och lätt att laga är […]

Så här snyggt kan man servera kikärtsgryta

Första gången jag testade att bjuda någon annan på mitt vid det här laget klassiska lunchrecept, kikärtscurry med körsbärstomater. Gick hem mycket väl med skivade baguetter och en god sallad.

Konsten att laga en god Quornfärssås

Det är tack vare quornfärssås som jag är vegetarian. Så enkelt är det. Om det inte hade gått att reproducera köttfärssås nära på exakt som den är med kött så är kanske det skulle ha varit en förlust för mycket. Jag älskar köttfärssås. Jag älskar också korv, och jag var en sucker för stora goda […]

Primo, igen. Stans godaste tomatsås?

I kväll var jag med jobbet på middag. De hade bokat bord på Primo Ciao Ciao på hantverkargatan, som jag redan har skrivit om en gång tidigare. Då tänkte jag försöka förnya mig själv och beställde en ravioli som jag väl var halvnöjd med, så idag tog jag det säkra kortet och beställde deras pasta […]

San Marzano – tomaternas Ferrari

Jag köper alltid San Marzano tomater när jag ska köpa tomater på burk. Hur skulle jag kunna göra någonting annat efter att ha sett den här videon? Bara de bästa råvarorna borgar för ett jävligt gott resultat. Gissa om jag blev lycklig när jag efter att ha snubblat över det här Youtube-klippet begav mig ner […]

Pasta alla puttanesca

Söndag är som alltid en festdag och då ska det ätas god mat. I kväll vankades det en av mina och Sarahs favoriter, pasta alla Puttanesca, eller som vi svennar skulle ha sagt: pasta på horans vis.
Receptet är egentligen från typ 1940 talet och har en ganska trist bakgrund som de flesta rätter, men om man struntar i det och i stället lyssnar till legenden så kommer namnet ifrån Neapel.

Min favoritsnabblunch, kikärtscurry – i ett par varianter

Det här äter jag minst en till två gånger i veckan. Går att variera i oändlighet och smakar (nästan) alltid finemang. Jag har lyxen av att jobba på ett kontor där det ingår olivolja och lite diverse kryddor i basutbudet, vilket självklart gör det hela mycket enklare. Men, det gör det hela också ganska mycket […]

Vegetarisk Korvstroganoff med tagliatelle

Igår kväll kände varken jag eller sambon för att krångla. Vi hade tvättid och jag skulle iväg senare på kvällen, så det fick bli något enkelt. Jag är en riktig husmanskostsromantiker så det var ett perfekt tillfälle att fortsätta att slipa på hur man ska göra en riktigt bra korvstroganoff. Jag hittade champinjoner på extrapris […]

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT