Hej vänner!
Just nu sitter jag nere i Skåneland och tittar ut över havet. Jag ska inte säga att jag känner mig som Ulf Lundell, men jag kan förstå honom. Det är något jävligt vilsamt med att ha havets mörkgrå vågor som vandrar oändligt mot stranden och en horisont som nästan sömlöst övergår från blågrå himmel till ett plåtgrå hav.
I kväll ska jag grilla för första gången i år. Det ska bli jävligt fint.
Några av er kanske förstår hur fruktansvärt trist det är att bo inne i storstaden, i en liten lägenhetslåda och inte ha den minsta lilla möjlighet att grilla på flera månader varje år. Sportlovet brukar komma som det första lilla andningshålet. Då åker vi ner till mina svärföräldrars hus nere vid Skälderviken och flyr vardagen. Då grillar jag.
För någon veckan sedan så blev dock the cravings för hårda, så jag och brorsan blev tvungna att slå på stort med en burgarfest som hette duga. Det blev inte samma grej hemma i köket som det hade varit här nere med elden vid havet. Men fint var det. Det stod franska bistroburgare på menyn, och de var gjorda av svamp. Här är receptet.