fbpx

Veganska Lökringar

Så gör du dem själv!

Receptet: Veganska Lökringar

4 portioner

Ingredienser

Lökringar

Stora gula lökar 3 st
God öl 1 dl
Vetemjöl 1.5 dl
Bakpulver 1 tsk
Majsstärkelse 1 msk
Salt Efter smak
Frityrolja Efter smak

Gör så här

Lökringar

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Veganska slutspelssnacks - Allt du behöver för VM-finalen!
Bloggen: Svampburgare med chèvre och kanderad lök
Bloggen: Veganska lökringar


Hej!
I morgon är det dags för Frankrike – Kroatien i VM-finalen 2018! Spännande, spännande! Jag är vanligtvis inte alls någon fotbollsperson, min egna karriär avslutades efter fyra sorgliga år i Bullermyrens IK som mestadels back och med enbart två mål att skryta med, båda gjorda i matcher vi vann med sisådär 16 – 0. Jag var överviktig, hade dålig kondis och hade inget särskilt bollsinne. Dessutom var de flesta i laget riktiga skitungar och tränarna som ledde laget var deras farsor och inte så mkt bättre skrot och korn de själva. Så efter några år av toppning vilket innebar bänknötning för mig så la jag av och läste böcker istället. Synd för min fotbollskarriär, tur för mig, för jag har haft betydligt mkt större framgång som bokmal än vad jag tror att jag någonsin skulle haft som fotbollspelare 😉
Men, den lilla depphistorien betyder inte att jag inte kan uppskatta lite hederlig folkfest när jag ser en. Och varje folkfest med självrespekt lär ju ha en uppsjö av olika snacks och smarriga grejer att käka. Här kommer ett gäng av mina bästa veganska slutspelssnacks, självklart med några särskilda rätter från Balkan och Frankrike inslängda 😉 Vilka hejar ni på?
[twocol_one]

Cevapi – Typ från Kroatien och Jävligt Gott!

Balkans svar på kebab, små tumformade köttfärsbiffar som käkas i pitabröd med ajvar och kajmak, en sorts smörsås som jag i det här receptet bytt ut mot vitlökssås.

Sticky tofu ribs

Vad säger slutspelskrubb bättre än fingermat?! De här klibbiga tofupinnarna kommer garanterat att bli en hit på slutspelsbordet!

BBQ buffalo cauliflower wings

Min egen take på de klassiska buffalowingsen. Blomkålsbuketter grillas med en klibbig och het BBQ marinad. Kör i ugnen om du inte har en grill till hands. Och servera gärna tillsammans med ranchdressingen i receptet!
[/twocol_one] [twocol_one_last]

Pommes med hemmagjord majonnäs – Vive La France

Lite oklart om just kombon med pommes med majonnäs egenligen kanske är mer av ett belgiskt påhitt, men va fan – både mayonnaise och pommes frites är ju franska från grunden. Så det får allt funka! Klicka på rubriken för instruktioner på hur du gör egna pommes (bara att byta ut sötpotatisen mot valfri annan potatis.

Elotes – majskolvar med majonnäs, koriander och Chili

Hur de äter majskolvar i majsens hemland, Mexico! Kan ju inte vara fel då va? Jävligt gott vill jag garantera!

Lökringar

Klassikern! Hur gott som helst!
[/twocol_one_last]

Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora vegorörelse – skapat av och med er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon!
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required



0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!