fbpx

Tempehstroganoff på Bärta med asiatisk touch

I samarbete med Bärta

Hej!

Jag hoppas att ni har haft en bra påsk! Själv har jag tagit lite ledigt vilket var väldigt välbehövligt. Vi åkte ner till Skåne ett par dagar för att komma bort från stan. Vi isolerade oss dock med mat beställd online för att minimera kontakt med lokalbefolkningen!

Och på tal om att byta miljö så finns det ju verkligen poänger med att göra små variationer även i väldigt klassiska rätter. Bara för omväxlingens skull liksom!

Som i den här stroganoffen till exempel! Vanlig korvstroganoff görs ju då först och främst med korv, men sen i grund och botten bara med grädde, tomatpuré, lök och kanske buljong, som får koka ihop och sedan serveras med ris eller pasta.

Här har jag dels använt Bärtas Tempeh istället för korv, och inspirerades av deras Chili & Lime bitars kryddning i att göra stroganoffen lite mer asiatisk. Det är fortfarande samma grund, jag bara la till ingefära och vitlök till basen och bytte ut grädden mot kokosgrädde. Och så slängde jag ner lite blomkål bara för sakens skull, men den kan du antingen skippa eller ersätta med valfria andra grönsaker som morot, champinjoner, vitkål, broccoli eller vad du nu brukar ha i din stroganoff. Om du vill vara ännu lite mer crazy så kan du också testa att ha i lite gulcurry i såsen, det blir jättegott, men lite mindre ”stroganoff” och lite mer… curry.

Bärtas Tempeh är verkligen fenomenal. Jag måste säga det. Den är gjord på ekologiska, groddade och fermenterade gula ärtor som fått behålla sitt skal innan de gjordes om till tempeh. Groddningen har gjort ärtorna saftigare och ännu mer näringsfyllda och de stora grytbitarna passar perfekt i den här typen av grytor eller pannor. Du behöver bara hälla ner dem i pannan frysta, steka ett tag så de får lite stekyta och koka tills de blir genomvarma. Inget krångel över huvud taget!

Bärtan är ganska mild i smaken med en tydlig umami och syra, så de funkar bra med smakrika såser och mår bra av att koka ett tag. Men de funkar också att dela i mindre bitar och knapersteka!

De flesta matbutiker kan ta in Bärtas produkter, så finns de inte hos dig så be dem ta in dem!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

på Bärta Tempeh
Relaterade taggar:Asiatisk mat, Husmanskost, Recept, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!