fbpx

Veckomeny v 10 2023

Hej vänner!

Ny vecka, nya tag! Det är äntligen mars, och därmed vår. Det har jag bestämt!

Här i Stockholm har vi haft några dagars solsken här mitt under sportlovsveckan vilket varit fantastiskt. Jag hoppas att ni har haft det fint i fjällen eller vad ni nu haft för er. Själv har jag jobbat på halvfart och spenderat så mycket tid jag kunnat med stranger things maraton och biobesök och annat göttigt med yngsta dottern.

Veckan som gick började vi med ett nytt format som jag kallar ”Jävligt Gott möter” där jag träffar någon kul människa och lagar mat tillsammans med dem. Receptet hamnar också i veckokassen, så ni kan köpa det. Veckans gäst var Fabian Moraga som är min kökschef på ChouChou, restaurangen där jag är kulinarisk ledare och receptet var den oxfilépasta han utvecklat. Här kan du se videon från instagram!

Som vanligt är veckomenyn köpbar som en matkasse! Jag hoppas ni kommer gilla den! Lämna gärna en kommentar här nedanför vad ni tyckte om den. Vi försöker hela tiden bli bättre på att sätta ihop dem och göra veckomenyer som ni kan använda er av. Så all feedback tas tacksamt emot!

Veckomenyn v 10

Måndag – Pasta och comfort

från restaurang ChouChou

En klassisk och smarrig pasta med svamp och vegokött. Du kan beställa Juicy Marbles växtbaserade filét mignon från deras hemsida här. Eller så kan du helt enkelt använda oumph istället för Juicy Marbles när du lagar den själv. Låt oumphen koka med i svampsåsen lite längre tid då helt enkelt så blir den god och saftig!

Tisdag – Mexikanskt eller asiatiskt

Thailändsk färsrätt med thaibasilika. Gjord på cashewmeetlyfärs!

Du kan beställa hem cashewmeetlyfärs direkt ifrån cashewmeetly genom att maila order@cashewmeetly.se! Om du inte orkar göra det så funkar det finemang att göra samma rätt med formbar färs istället! Stek den tills den blir fast bara.

Onsdag – Lilllördag

En kryddig och värmande chorizogryta med Jävligt Gotts Vegochorizo

En supergod korvgryta som du enkelt gör med rotsaker, min och Anammas vegochorizo och tomat. Servera med potatis eller ett gott bröd!

Torsdag – Husman

med panerad tofu

En klassiker från skolmatsalen! Här serverar jag den med hemmagjorda panerade tofufiléer, men du kan så klart välja att köpa färdiga vegofiléer med fisk eller schnitzelsmak istället.

Fredag – Fredagsmys!

från godare!

Så klart ska vi käka tacos på fredag! Anpassa tillbehören efter ork och vad du har hemma. Jag tipsar om mina favorittoppings, men du kan välja efter eget tycke! Jag rekommenderar dock att göra egen tacokrydda!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

från restaurang ChouChou
Thailändsk färsrätt med thaibasilika. Gjord på cashewmeetlyfärs!
En kryddig och värmande chorizogryta med Jävligt Gotts Vegochorizo
med panerad tofu
Relaterade taggar:ChouChou, Menyer, Teman, Veckomeny

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!