Skolans kalla dillsås

med panerad tofu
” En riktig skolklassiker! En kall, krämig dillsås som funkar perfekt till fiskrätter och är minst lika god vegansk serverad med panerad tofu! ”
– Gustav

Receptet: Skolans kalla dillsås

4 portioner

Ingredienser

Panerad tofu

Fast naturell tofu 400 g
Vetemjöl 2.5 dl
Ströbröd 2 dl
Växtdryck 1.5 dl
Citronjuice från ½ citron 0.5 st
Tångcaviar 0.5 dl
Japansk sojasås 2 msk
Salt och peppar Efter smak

Kall dillsås

Planti Sour Dream 2 dl
Vegansk majonnäs 1 dl
Bostongurka 1 dl
Hackad färsk dill 0.5 dl
Färsk citronjuice 1 msk
Socker 1 tsk
Salt och svartpeppar Efter smak

Tillbehör

Fast potatis 400 g
Gröna ärtor 200 g
Färsk citron 1 st

Gör så här

Panerad tofu

Kall dillsås

Tillbehör

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Skolans kalla dillsås med panerad tofu

I samarbete med Planti

Hej hörrni! Det är helt fantastiskt att se hur många grymma nya alternativ till mejerier som dyker upp på marknaden. Nu har Planti kommit med ett växtbaserat alternativ till gräddfil kallad Sour Dream som verkligen för första gången smakar PRECIS som gräddfil, med den där härliga syran och rätta krämigheten och konsistensen som man vill ha. Den funkar SJUKT bra till kalla såser, som bas i en dip eller klickad på en tångcaviarpizza. Tro mig, jag har testat allt och det är helt galet.

Här så har jag gjort en riktig klassiker, skolans kalla dillsås! Credd ska gå till Zeina för originalreceptet på såsen som jag anpassat lite och gjort veganskt. En helt sjukt god sås som funkar perfekt till fisk. Problemet är ju att fisk inte är vegansk, så istället panerade jag tofufiléer och serverade med kokt potatis och ärtor. Det blir verkligen så sjukt gott, framförallt i kombo med den här såsen! Tricket för att få det lite mer fisklikt är att blanda ner tångcaviar och citron i paneringen!

Plantis Sour Dream hittar ni i de flesta stora butiker, och jag rekommenderar den varmt! Här har ni receptet:

Panerad tofu med kall dillsås och kokt potatis, 4 portioner

Panerad tofu

  • 400 fast naturell tofu
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 dl ströbröd
  • 1,5 dl växtdryck
  • Juice från 0,5 citron
  • 0,5 dl tångcaviar
  • 2 msk japansk sojasås
  • Salt och peppar

Kall dillsås

  • 2 dl Planti Sour Dream
  • 1 dl vegansk majonnäs
  • 1 dl bostongurka
  • 0,5 dl hackad färsk dill
  • 1 msk färsk citronjuice
  • 1 tsk socker
  • Salt och svartpeppar efter smak

Tillbehör

  • 400 g fast potatis
  • 200 g gröna ärtor
  • 1 färsk citron

Instruktioner

Panerad tofu

  1. Skär tofun i fyra jämstora filéer.
  2. Blanda tångcaviar, 1,5 dl vetemjöl, citronjuice, sojasås, salt, peppar och växtdryck i en djup tallrik. Du ska få en smet som fastnar på det du doppar i den, utan att vara för tjock.
  3. Ställ upp två skålar till, en med ströbröd och en med bara mjöl på bordet och salta och peppra i dessa.
  4. Doppa tofun först i mjölet, sen försiktigt i den blandade smeten, sen i ströbrödet och låt sedan vila på en tallrik någon minut. Upprepa tills all tofu är panerad.
  5. Värm upp en stekpanna  eller stekbord med rikligt med rapsolja
  6. Stek tofun tills de är gyllenbruna på ena sidan, rör dem så lite som möjligt så du inte förstör paneringen
  7. Vänd dem och stek gyllenbruna på andra sidan också.

Kall dillsås

  1. Hacka dillen och blanda därefter ihop alla ingredienser. Smaka av med socker, citron, salt och peppar.

Tillbehör

  1. Koka potatisen och tina ärtorna. Servera allt ihop!
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på [email protected] eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!