fbpx

Veckomeny v 11 2023

Hej vänner!

Jag hoppas att allt är fint med er!

Det är snart ny vecka och det betyder ny veckomeny och ny matkasse! Jag är väldigt glad att kunna erbjuda den här funktionen på bloggen, där ni kan kan köpa hem recepten i veckomenyn direkt från hemsidan via Hemköp.se, Mathem.se eller Willys.se, eller sätta ihop en prisjämförd inköpslista som ni kan ta med i er i mobilen till ovan nämnda butiker, samt COOP och veta exakt vilka råvaror ni behöver och vad det kommer att kosta. Bra grej va?

Men, jag är nyfiken på vad ni tycker om det hela! Har ni testat funktionen? Har ni köpt hem någon matkasse via javligtgott.se ännu och vad tyckte ni om upplevelsen? Vad tycker ni om recepten än så länge? Borde jag lägga in mer utmanande, fler enkla recept? Hur ofta vill ni att ”klassiska” recept ska återkomma, typ köttfärssås, korvstroganoff och tacos?

ALLA tips och åsikter är välkomna, vi lär oss medan vi jobbar här!

Kram på er och hoppas ni får en grym vecka!

Klicka hem kassen här:

Veckomenyn v 11

Måndag – Pasta och comfort

Gjord på cashewmeetlyfärs!

Köttfärssås med en twist! Inspirerad av ett recept utvecklat av kocken Joel Åhlin som låg bakom nu nedlagda Agrikultur, och som jag fick smaka på ett event han lagade mat på för ett tag sedan. Kombon av oregano och muskot ger en väldigt god och mustig smak, och valnötterna ger lite härlig karaktär. Du kan beställa cashewmeetlyfärs direkt ifrån dem på order@cashewmeetly.se, eller istället välja att använda valfri annan vegofärs!

Tisdag – Mexikanskt eller asiatiskt

Varmkorv goes Vietnam!

Två av mina favoritgrejer i en fantastisk kombination. Korv med bröd och vietnamesiska bahn mi baugetter! Det funkar löjligt bra. Bättre än korv, och enklare än att hålla på och marinera tofu till en bahn mi. Just do it! Och så klart, är det godast med mina och Anammas egna vegokorv!

Onsdag – Lilllördag

med ostronskivlingsstek

Mer mat med bröd, men väldigt annorlunda från föregående dag. Här använder vi ostronskivling istället för korv, och kör en mer klassisk smaksättning. Jag upptäckte Cubanos via den fantastiska filmen Chef med Jon Favreu, har du inte sett den så gör det! Och, får du inte tag på hela ostronskivlingsklasar, så gör det absolut ingenting, det blir lika gott med ostronskivling i styck.

Torsdag – Husman

grym matsvinnsräddare!

En klassiker och en fantastisk matsvinnsräddare. Det funkar att använda vilket typ av vegokött/tofu/tempeh som helst, och du kan använda både kokt och rå potatis. Ett annat väldigt stort tips är att variera upp potatisen med vitkål och diverse andra rotsaker! Billigt och framförallt gott!

Fredag – Fredagsmys!

Perfekt till mellomyset!

Detta recept tog jag fram inför mello som var nu i lördags, men det funkar precis lika bra som ett lite roligare sätt att äta fredagspizzan på! Toppa med precis vad du vill, och rulla ihop skär till bullar istället för att grädda pizzan som vanligt. I det här receptet valde jag att inte ha ost på pizzan, utan istället ostdip vid sidan av, men du kan göra precis som du vill!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

Perfekt till mellomyset!
Gjord på cashewmeetlyfärs!
Varmkorv goes Vietnam!
med ostronskivlingsstek
grym matsvinnsräddare!
Relaterade taggar:Menyer, Teman, Veckomeny

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
2 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
2
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!