fbpx

Vegansk Ragu med muskot

Gjord på cashewmeetlyfärs!
” En mustig vegansk italiensk köttfärssås gjord på cashewmeetlyfärs, kryddad med muskot, valnötter och oregano. Jävligt gott! ”
– Gustav

Receptet: Vegansk Ragu med muskot

4 portioner

Ingredienser

Ragu med muskot

Cashewmeetlyfärs 200 g
Gul lök 1 st
Morot 1 st
Rotselleri 50 g
Vitlöksklyftor 3 st
Tomatpuré 2 msk
Krossade tomater på burk 1 st
Vatten 2 dl
Grönsaksfond 1.5 msk
Japansk sojasås 1 msk
Ketchup 1 msk
Malen muskot 2 tsk
Torkad oregano 1 msk
Salt Efter smak
Svartpeppar Efter smak
Olivolja Efter smak
Torkad pasta 400 g

Gör så här

Ragu med muskot

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Veckomeny v 24 2023
Bloggen: Fyra svinnsmarta recept med Cashewmeetlyfärs!
Bloggen: Veckomeny v 11 2023

Hej vänner!

Jag hoppas att allt är fint med er!

Det är skolavslutningsvecka och för många börjar sommarlovet den här veckan. Min yngsta dotter fyller dessutom år, så det är full rulle här hemma med kalasande, studentskivor, sommarlovsbörjande och en massa annat gött och roligt. Den här veckans meny är (skulle jag ändå vilja säga) rätt så lovanpassad med både lite roligare grillgrejer, några enkla vardagsrätter och sedan en riktig rolig fingermat till fredagen som barnen kan vara med och laga och fylla med vad de nu vill ha!

Som vanligt kan ni klicka hem kassen som en färdig matkasse, skriva ut en inköpslista, eller helt enkelt bara inspireras!

Kram på er och hoppas ni får en grym vecka!

Klicka hem kassen här:

Veckomenyn v 24

Måndag – Pasta och comfort

Gjord på cashewmeetlyfärs!

Köttfärssås med en twist! Inspirerad av ett recept utvecklat av kocken Joel Åhlin som låg bakom nu nedlagda Agrikultur, och som jag fick smaka på ett event han lagade mat på för ett tag sedan. Kombon av oregano och muskot ger en väldigt god och mustig smak, och valnötterna ger lite härlig karaktär. Du kan beställa cashewmeetlyfärs från Happy Vegan, eller komma förbi ChouChou om du bor i Stockholm och köpa den i restaurangen.

Tisdag – Mexikanskt eller asiatiskt

Varmkorv goes Vietnam!

Två av mina favoritgrejer i en fantastisk kombination. Korv med bröd och vietnamesiska bahn mi baugetter! Det funkar löjligt bra. Bättre än korv, och enklare än att hålla på och marinera tofu till en bahn mi. Just do it! Och så klart, är det godast med mina och Anammas egna vegokorv!

Onsdag – Lilllördag

med ostronskivlingsstek

Mer mat med bröd, men väldigt annorlunda från föregående dag. Här använder vi ostronskivling istället för korv, och kör en mer klassisk smaksättning. Jag upptäckte Cubanos via den fantastiska filmen Chef med Jon Favreu, har du inte sett den så gör det! Och, får du inte tag på hela ostronskivlingsklasar, så gör det absolut ingenting, det blir lika gott med ostronskivling i styck.

Torsdag – Husman

grym matsvinnsräddare!

En klassiker och en fantastisk matsvinnsräddare. Det funkar att använda vilket typ av vegokött/tofu/tempeh som helst, och du kan använda både kokt och rå potatis. Ett annat väldigt stort tips är att variera upp potatisen med vitkål och diverse andra rotsaker! Billigt och framförallt gott!

Fredag – Fredagsmys!

Perfekt till mellomyset!

Det här receptet utvecklade jag som fingermat till Mello, men det funkar precis lika bra som ett lite roligare sätt att äta fredagspizzan på! Toppa med precis vad du vill, och rulla ihop skär till bullar istället för att grädda pizzan som vanligt. I det här receptet valde jag att inte ha ost på pizzan, utan istället ostdip vid sidan av, men du kan göra precis som du vill!

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!