fbpx

Veckomeny v 18 2023

Tostadas, bahn mi korvar, pannkakor, cacio e pepe samt bao med grillad tofu!

Hej vänner!

Här är veckans meny! Den här veckan har vi två helt nya recept på bloggen, en enkel cacio e pepe med sojasstekta svarta bönor samt ångade bao med grillad tofu. Så klart kan du tillaga tofun i stekpannan istället för på grillen så det blir enklare att göra hemma en vanlig vardag.

Klicka hem kassen här:

Veckomenyn v 18

Måndag – Pasta och comfort

med sojastekta svarta bönor

En enkel vegansk cacio e pepe med cashewnötter istället för ost. Om du vill göra den ännu lite lyxigare så blandar du ner lite näringsjäst i cashewnötsmjölet, men det blir väldigt gott utan också!

Tisdag – Mexikanskt eller asiatiskt

En lyxig och god rätt som passar perfekt om du vill impa på någon! Du kan så klart köpa färdig kimchi istället för kimchigurkan och tillaga allt på spisen istället för grillen. Om du vill ånga enkelt så lägger du helt enkelt ett durkslag över en kastrull med lite sjudande vatten i botten, och sedan locket ovanpå durkslaget så ångan hålls inne.

Onsdag – Lilllördag

Varmkorv goes Vietnam!

Ännu ett riktigt smarrigt asiatiskt recept! Med korvar istället för tofu eller annat vegokött så blir mackorna väldigt enkla att göra. Det är bara att förbereda picklesen 1 timme innan som kräver lite tankeverksamhet.

Torsdag – Husman

Kända från Godare.se!

Om någon har sagt till dig att man inte kan äta pannkakor till middag så har denne person fel! Ät med färdig ärtsoppa som tillbehör, eller precis bara som de är med valfritt topping!

Fredag – Fredagsmys!

Friterade tortillabröd!

Vi avslutar veckan med en smarrig variation på tacos med stekta tortillabröd och en härlig tomatsalsa samt ärtguacamole!

DELA INLÄGGET

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Recept från inlägget

med sojastekta svarta bönor
Varmkorv goes Vietnam!
Kända från Godare.se!
Friterade tortillabröd!
Relaterade taggar:Menyer, Teman, Veckomeny

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!