fbpx

Vegansk BLT sandwich, The Jävligt Gott way

Hej!
Sådärdårå! En vecka i jakten på Sveriges godaste veganmacka är avslutad och även om jag nog ska vara helt ärlig och säga att jag verkligen inte kan hold this up in court mot det uttalandet så är denna rackaren ändå en jävligt bra utmanare.
Under #BreGrönt har jag samlat in en massa goda veganska mackor från er läsare som verkligen har visat upp hur gott och enkelt det kan vara att sno ihop sig riktigt bra vegokäk utan större problem. Framförallt tycker jag att ni har visat att veganska och klimatvänliga mackor verkligen inte längre borde förknippas med något tråkigt. Snarare är det där det händer. De är stora. De är svulliga. Och framförallt är de jävligt goda. Att de är veganska och klimatvänliga är bara en liten passus. En positiv bonus. Lite som när elbilarna börjar gå från 0-100 på 2,3 sekunder och fick 18 tums touch screens typ.
Dagen då den veganska mackan var något tråkigt och undangömt som en disträ hotellservitris slängt ihop på två sekunder med ett ensamt sallatsblad och en sorglig gurkbit på en torr rågbrödsskiva är långt borta. Det här är klimatsmart och djurvänlig mat så som jag vill ha den. Totalt kompromisslös med smak och svullighet. Mat som får det att börja vattnas i munnen på även den mest ihärdiga köttälskaren. 😉
Det här är min take på den klassiska Bacon Lettuce and Tomato Sandwichen. Hemmagjort fejkon, en vitlöksstinn och soltorkad tomatröra, en umamimajjo av icke guds nåde, ölstekt gul lök, rostade levainskivor och krispiga sallatsblad.
Sa någon jävligt gott? 😀

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates requiredDELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

med fejkon, soltorkad tomatkräm och vitlökssås
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
1 Kommentar
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
1
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!