fbpx

Vegansk BLT Sandwich

med fejkon, soltorkad tomatkräm och vitlökssås

Receptet: Vegansk BLT Sandwich

4 portioner

Ingredienser

Tofu

Fast tofu 250 g
Liquid smoke 2 tsk
Ljus soja 1 msk
Socker 1 msk
Rapsolja 2 msk

Stekt lök

Stora gula lökar 2 st
Vegosmör 1.5 msk
öl 0.5 dl
Ljus soja 2 tsk
Socker 1 tsk
Salt och svartpeppar Efter smak

Tomatkräm

Soltorkade tomater 150 g
Klyfta vitlök 1 st
Rapsolja 2 msk
Salt och svartpeppar Efter smak

Majonnäs

Dijonsenap 1 msk
Klyfta vitlök 1 st
Ljus soja 1 msk
Citronjuice 1 msk
Kikärtsspad 3 msk
Rapsolja 2.5 dl
Salt och vitpeppar Efter smak

Övrigt

Vegosmör 50 g
Limpa färskt levainbröd 1 st
Valfri sallat 1 st
Bakplåts- eller tidningspapper för servering Efter smak

Gör så här

Tofu

Stekt lök

Tomatkräm

Majonnäs

Övrigt

ELLER DELA

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Veckomeny v 3 2023 - Veganuari!
Bloggen: Vegansk BLT sandwich, The Jävligt Gott way

Hej vänner!

Tiden flyger! Vi är redan snart inne på vecka tre av det nya året och av Veganuari. Jag hoppas att du har tagit chansen att delta! Allt fler företag ansluter till utmaningen med erbjudanden, livesändningar och pepp och varje vecka sänder jag live och svarar på era frågor och tankar kring utmaningen med att äta växtbaserat en hel månad.

En stor del av veganuari är hjälpen med veckomenyer och inspiration kring vad ni kan äta för att hålla igång utan större problem. För att hjälpa till med det så sätter jag ihop veckomenyer varje vecka.

Jag väljer dock att dela dem här på bloggen istället för i gruppen då jag vill att fler än bara de som väljer att commita hårt till en strikt diet under januari ska kunna få hjälp av dem. Kanske kan de syfta till att inspirera dig till att testa en månad? Du kan hoppa på närsomhelst och genomföra din månad från 15 januari till 15 februari eller liknande om det passar dig bättre.

Men, med det sagt. Till veckomenyn!

Under veganuari kommer jag att ge hela sju tips på rätter så du verkligen får hjälp med varenda rätt i veckan och slipper fundera. Men därefter kommer jag ge tips på fem rätter i veckan så du också får lägga till några själv.

Köp veckomenyn som en matkasse här!

Veckomenyn v 1 – Veganuari 3

Måndag – Pasta och comfort

En krämig pasta där jag använder mina och anammas vegoburgare som vegokött. Ger lite extra kropp och mustighet till en annars klassisk svamppasta.

Tisdag – Mexikanskt eller asiatiskt

Här använder jag färdiga veganska köttbullar från Pärsson, men vilket märke som helst funkar. Ett roligt alternativ till vanliga köttbullar!

Onsdag – Lilllördag

Om du inte hittar Bärta Chili Lime så funkar vilken tempeh eller tofu som helst bra.

Torsdag – Husman

En klassiker! Krämig svampstuvning i veganska pannkakor. 90 tal delux!

Fredag – Fredagsmys!

En av mina favoritmackor! En riktigt mustig macka som kommer imponera på dina gäster!

Lördag – Fest!

En storfavorit från balkan! Kryddiga köttjärpar på formbar färs som serveras med rå lök, ajvar och vitlökssås.

Söndag – Dagen efter

Enkel och god kebab som du gör själv på formbar färs. Om du inte vill stå och steka skivorna av färs i stekpannan kan du enkelt platta ut färsen på en ugnsplåt och rosta i ugnen istället!
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!