fbpx

Vegansk lasagne

img_1245
Hej vänner!
Det här inlägget på veganlasagne har suttit ganska långt inne nu i hela typ två veckor. Jag tror att jag är liiiiiiite mikroutbränd efter den här turbohösten, så min hjärna har prompt vägrat blogga om mitt liv inte har hängt på det i ett par dagar. Oroa er inte – det är ingen fara på taket – jag har bara haft helt sjukt jävla fullt upp och är lite sliten.
Och ni vet hur det är när man är sliten på grund av att man har gjort lite för mycket roliga grejer. Man känner sig lätt lite otacksam. Men jag tänker försöka vägra vara sådan och låta mig själv ha en lugn jävla vecka nu faktiskt. Bara göra allt det där jag skjutit upp sedan i augusti för att jag haft just så sjukt fullt upp. Typ bokföring, planering och att kanske fila lite på hur hemsidan ser ut. Jag har än så länge tillbringat de senaste typ 10 timmarna med att sortera och bokföra kvitton sedan i augusti… Om jag dör av tristess innan helgen så vet ni varför….
Jag tänker att jag ska skriva ett till inlägg i morgon eller i helgen eller nåt sånt och försöka samla ihop lite trådar från helgen då Matbloggspriset delades ut på Stockholm Food & Winemässan, vilken jag dessutom var och krängde kokböcker på under tre dagar (sjukt kul att träffa alla som kom fram å sa hej! <3 på er!). Jag var dessutom förbi Expressens Mitt Kök-Tv studio på torsdagen å berättade lite om hur enkelt och kul det kan vara att käka vegomat. Ni hittar klippet här nedan 🙂 Kul att få så mycket utrymme att försöka sprida vegoevangeliet!

Men det här inlägget ska handla om något helt annat än mat och vinmässor! Det ska handla om något så fantastiskt jävla smarrigt som lasagne, och dessutom något så galet fabulöst som en riktigt, riktigt god veganlasagne! Yes – ni läste rätt. Vegan Lasagna. Lasagne al Veganissimo. En riktigt svullig jäkel, helt utan animalier, men garanterat kompromissfri.
Jag har försökt utforska och nörda mig lite djupare ner i det mejerifria köket det senaste halvåret för att se hur man kan gå till väga för att behålla de där mustiga och svulliga tonerna som osten ofta ger till pastarätter, pizza, gratänger och liknande utan att kompromissa med kvaliten och upplevelsen. Går det verkligen? Och jag börjar bli benägen att säga ja – det går. Jag skulle säga att det är lite som med att ta bort köttet och istället käka vegetariskt (doh – no really?). Det handlar inte om att det kommer bli EXAKT likadant – men det kan bli riktigt jävla gott. Och det tycker jag faktiskt att den här lasagnen blev.
Den är egentligen inte så värst revolutionerande (inga itusågade damer eller talande kaniner), men bygger på en tomatsås på hackad oumph (funkar fantastiskt och blir riktigt bra tuggmotstånd), en bechamelsås på havremjölk och sen en hemmagjord ostkräm gjord på cashewnötter och en ohemul mängd lyxig, nötig, rapsolja. Och gott blev det!
[hr]
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂

* indicates required
img_1211
img_1228

img_1212

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

med cashewostsås
Relaterade taggar:Matlagningstips, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
10 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
10
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!