Hej!
Jag är ledsen för att det händer relativt lite på bloggen för närvarande. Jag försöker verkligen lägga upp 2 inlägg i veckan, men jag märker att jag lyckas ganska dåligt med det. Saken är den att jag har så SJUUUUUUKT fullt upp med en massa olika spännande projekt just nu – men att majoriteten av dem handlar om vad som kommer att dyka upp på bloggen om ett tag, inte just nu.
Det är lite en fråga om att jag helt enkelt hamnat lite ur fas med det här professionella bloggandet. Det visade sig nämligen att det man egentligen behöver göra för att 1) få skriva precis vad man vill 2) få betalt för det och 3) dessutom affärsutveckla sin verksamhet så man får göra så mycket coola grejer som möjligt som gör att jag når ut med budskapet om enkel och jävligt god vegetarisk mat till fler, är att vara åtminstone tre, fyra månader ute i förväg med planeringen av allt man vill göra. Och i och med att jag började jobba heltid med det här för nu ca 5 månader sedan så är jag inte riktigt i fas. Jag har dock ungefär 30 apcoola grillrecept på g fram till sommaren! 😛 😉
Men, jag lagar en jävla massa mat, snackar en massa om mat och gör det bästa jag kan för att få Jävligt Gott att växa. Det ska ni inte tvivla på. Och jag gör det tack vare att alla ni konstant love bombar mig med små glada tillrop och bevis på att det jag gör funkar. Jag får åtminstone ett par gånger i veckan folk som hör av sig och berättar att jag fått dem att börja äta mer vego, och det är ärligt talat helt fantastiskt och PRECIS varför jag gör det här.
#drömjobb #räddavärlden #enmåltiditaget #greenproteinshift #ftw!
Men nu till receptet! Det här receptet har liksom legat i min ”att göra”-hög väääldigt länge nu. Jag lagade det för första gången typ ett halvår innan jag startade Jävligt Gott (vilket ju är väldigt länge sen nu känns det som) och jag har alltid varit lite bitter över att jag aldrig skrev ner det. Så nu har jag försökt att återskapa det så gott det gick. Det finns hundra olika varianter på koftabollar på internet, så det har varit lite svårt att veta exakt hur och på vilket sätt de ”klassiska” ska göras, men jag får lite känslan av att det knappt finns ett sådant sätt. Det här är i alla fall väldigt gott.
Koftabollarna blir luftiga och nästan lite ”fluffiga” – inte alls som köttbullar, utan ni ska verkligen förvänta er snarare en smaksensation än en supertuggig konsistensbomb. De fräscha grönsakerna i kombination med färsk ingefära, mynta och koriander ger dock en riktig smakexplosion i munnen och tillsammans med den kokosdoftande såsen och ett gott bröd så kan du tysta vilken grönsaksskeptiskt köttälskare som helst. Det är är för mig sinnesbilden av ”något annat” som trots att det inte är en klassisk kötträtt verkligen är så sjukt jävla gott. Det är också lättare än man tror – #vågafriterahemma!
För att bevisa det har jag dessutom satt ihop en enkel liten video av mina instagram stories som jag filmade medan jag lagade det hela. Fint va? 😉