fbpx

Vegoburgare – Bloody Good Vegetarian BBQ Poster nr 1 + Recept

veggieburger-1
När vi satte igång att planera det här projektet var det egentligen bara ett enda recept som jag såg som självklart att ha med. Vad är egentligen en grillsommar utan burgare? Det är som att försöka föreställa sig hårdrock utan Marshallstärkare. Jul utan Kalle. Stålmannen med kalsongerna på insidan. Det går, men det är långt ifrån lika roligt.
Och om det är något recept som jag själv alltid återkommer till så är det just detta. Jag har slipat på det genom åren. Försökt få till konsistensen, smaken och utseendet på det så att det ska kännas så där riktigt rätt när man tar den första tuggan. Lyckats hyfsat om jag får säga det själv. Det är också ett av de mest lästa på bloggen genom tiderna.
Det känns inte mer än rätt att lansera Bloody Good Vegetarian BBQ med det absolut viktigaste av alla bbq recept jag har.
I give you:
Hamburgaren.
Ni kan beställa affischen i A3 ifrån Owl Streets onlineshop här. För er trogna läsare så har vi tagit fram en särskild rabattkod. Ange Jävligtgott2014 vid köpet så får du 20 sweet procent på köpet.
veggieburger-5
För er som undrar vad det står på affischen så är jag dock inte den som är den. Bra mat ska spridas.
Här har ni det uppdaterade receptet – Jävligt Gotts vegoburgare á 2014.
300 g quornfärs
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
2 ägg
1,5 dl ströbröd
1 buljongtärning
1 dl vatten
1 msk kinesisk soja
valfria kryddor (gärna chipotle chili, det är grymt!)
salt och peppar
olja att steka i
ev. 1 msk potatismjöl (står dock inte på affischen, det är ett nytt tillägg i mitt ständiga experimenterande)
Hacka löken och vitlöken. Stek löken tills den blir mjuk och ha därefter i färsen och ev. kryddor som får steka med och få lite färg och konsistens. Blanda buljong, vatten och soja i en skål vid sidan av. Häll över färsen i stekpannan och stek tills att vätskan avdunstat.
Blanda undertiden ägg, ströbröd och ev. potatismjöl i en bunke vid sidan om. Låt stå och dra i någon minut och blanda därefter ner färsblandningen i ägg/brödröran. Blanda så att allt mixas, smaka av med salt, peppar och övriga kryddor du tycker behövs. Ha i ev. färska kryddor eller typ senap nu om du vill. Smeten ska vara lätt att hantera och inte för blöt. Ha i så fall i lite mer ströbröd. Om den är för torr, ha i stället i lite vatten.
Forma till biffar (ca 4-6 stycken) som du antingen steker i rejält med olja och smör i en stekpanna eller grillar tills de är knapriga.
DSC_1721 (1024x684)

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

Mitt klassiska vegetariska recept med quornfärs och ägg
Ursprungsreceptet på Gustavs vegoburgare, med fetaost
Enklare version av mina äldre vegoburgare med ägg
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
2 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
2
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!