fbpx

Grillade hamburgare på quornfärs

Mitt klassiska vegetariska recept med quornfärs och ägg

Receptet: Grillade hamburgare på quornfärs

4 portioner

Ingredienser

Grillade hamburgare på quornfärs

Quornfärs 300 g
Ströbröd 1.5 dl
ägg 2 st
Potatismjöl 1 msk
Gul lök 1 st
Klyftor vitlök 2 st
Brynt scharlottenlöksfond 1.5 msk
Kinesisk soya 1 msk
Tomatpuré 1 msk
Vatten 1 dl
Torkad rosmarin 1 tsk
Rökt paprikapulver 1 msk
Chilipulver Eller 1/2 torkad chipotle för mer rökig smak 1 tsk
Spiskummin 2 tsk
Salt efter smak Efter smak
Olja att steka i Efter smak

Gör så här

Grillade hamburgare på quornfärs

ELLER DELA

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Recept Jävligt Goda vegoburgare - 28/5 Internationella burgardagen i NYC!
Bloggen: Grillade hamburgare på quornfärs - favorit i repris
Bloggen: Vegoburgare - Bloody Good Vegetarian BBQ Poster nr 1 + Recept

IMG_2696
Hej!
I skrivande stund sitter jag och förbereder det sista inför att vi ska åka iväg till New York City i morgon bitti. Känns sjukt häftigt!
The Big Apple. NYC. The capital of the world! Bomber och granater alltså!
Och jävlar vad jag ska käka vegoburgare! Blossom on Columbus är bokat på lördag kväll för deras soy bacon cheeseburger. Superiority Burger är ett måste, Shake Shack, samt By Chloe’s. Men även Pickle Shack, The Organic Grill och en massa andra ställen verkar vara super. Men man ska ju hinna se stan också mellan alla burgare 😛
nyc_skyline
Just på lördagen så planerar jag att gå till Superiority för lunch och Blossom till middag – för då mina vänner, är det INTERNATIONELLA BURGARDAGEN! Och vilket bättre sätt att fira detta på än att svulla i vegoburgare?! 😀 Och inte minst just då Superiority Burger som blivit utnämnd av GQ Magazine till årets burgare 2015! Och är därmed antagligen världens mest kända vegoburgare. Dock har jag läst ganska varierande recensioner, så det känns lite som en hype. Men det är ju idén som räknas. Eller hur? 😉
Men, men. Oavsett om man är i New York över helgen eller inte så borde man verkligen se till å få i sig en redig vegoburgare på lördag. Och varför då inte denna supergoda vegoburgare som jag ägnat så många år att finslipa? Inte för att vara den som är den, men det är väldigt få burgare jag käkat ute på restaurang som överklassar denna när man får till den rätt. Den har fint tuggmotstånd, smakar jättegott och surely has the look.
IMG_2698
Jag har skrivit om receptet flera gånger tidigare, men det utvecklas konstant, och jag tror inte att jag skrivit ner hur jag själv brukar krydda dem. Så här kommer det. Mitt ultimata vegoburgarrecept, komplett med lyxvarianten av den Big Mock sås som bland annat finns med i min nya grillkokbok Jävligt God BBQ.
IMG_2652

IMG_2656

IMG_2689

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!