Hej!
Hoppas att allt är fint med er! Det här receptet lagade vi idag på #Passionmatlagning – den matlagningskurs som jag och Zeina håller på Fryshusets Grundskola i Husby och vi kände bägge två att direkt ville dela receptet med er. Det är vegansk zambiansk husmanskost, baserad på enkla och goda råvaror som tillsammans blir en supermustig gryta som bäst äts med bröd eller ris. Zambianerna kallar den för Ifisashi och äter den ofta med friterad fisk eller kyckling, men jag är säker på att det både skulle funka fint med knaperstekt vegokött eller kikärtor som hälls ner i grytan i slutet.
Zeina och jag kommer att bli bättre på att dela med oss av recepten och lärdomarna vi lär eleverna på kursen på våra respektive bloggar framöver – med start med det här receptet! Målsättningen är att kunna sammanställa ett utbildningsmaterial som vi kan sprida vidare till fler skolor och till andra som vill lära sig själva och sina tonåringar att laga mer och godare mat tillsammans 🙂
Nåja, här är receptet! Och alla bilderna är credd till Zeina som stod bakom kameran den här gången – därav att jag faktiskt är med på dem för en gångs skull!
Servera med ris eller bröd och gärna en god sallad!
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂