fbpx

Zambiansk jordnötsgryta

också kallad Ifisashi
” En mustig zambiansk jordnötsgryta som passar perfekt till ris eller att ätas med bröd! Väldigt mättande och god! ”
– Gustav

Receptet: Zambiansk jordnötsgryta

4 portioner

Ingredienser

Ifisashi - zambiansk jordnötsgryta med grönkål och sötpotatis

Grönkål eller färsk spenat 500 g
Färska tomater 4 st
Gul lök 1 st
Creamy jordnötssmör Osötad, inte crunchy 250 g
Tomatpuré 2.5 msk
Salt & peppar Efter smak
Vatten Efter smak
Olja till stekning Efter smak

Valfri tillsättning i grytan

Sötpotatis 1 st
Chili Efter smak
Jordnötter Efter smak
Knaperstekt/friterat vegokött Typ oumph/pulled oats eller liknande Efter smak
Kikärtor Efter smak

Gör så här

Ifisashi - zambiansk jordnötsgryta med grönkål och sötpotatis

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
3 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Zambiansk jordnötsgryta med grönkål och sötpotatis


Hej!
Hoppas att allt är fint med er! Det här receptet lagade vi idag på #Passionmatlagning – den matlagningskurs som jag och Zeina håller på Fryshusets Grundskola i Husby och vi kände bägge två att direkt ville dela receptet med er. Det är vegansk zambiansk husmanskost, baserad på enkla och goda råvaror som tillsammans blir en supermustig gryta som bäst äts med bröd eller ris. Zambianerna kallar den för Ifisashi och äter den ofta med friterad fisk eller kyckling, men jag är säker på att det både skulle funka fint med knaperstekt vegokött eller kikärtor som hälls ner i grytan i slutet.
Zeina och jag kommer att bli bättre på att dela med oss av recepten och lärdomarna vi lär eleverna på kursen på våra respektive bloggar framöver – med start med det här receptet! Målsättningen är att kunna sammanställa ett utbildningsmaterial som vi kan sprida vidare till fler skolor och till andra som vill lära sig själva och sina tonåringar att laga mer och godare mat tillsammans 🙂
Nåja, här är receptet! Och alla bilderna är credd till Zeina som stod bakom kameran den här gången – därav att jag faktiskt är med på dem för en gångs skull!


Servera med ris eller bröd och gärna en god sallad!
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required
3
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!