Jävligt Libanesiskt – recept och på menyn på Crepson
Hej! Hoppas allt är fint med er! Här kommer receptet på den andra galetten som jag har tagit fram till menyn på Creperian Crepson & Co som ligger i Västermalmsgallerian på Kungsholmen här i Stockholm. Jag har ett stort nytt långsiktigt samarbete med dem som går ut på att jag ska hjälpa dem att utveckla […]
Vegansk auberginesill – på fyra sätt!
Hej! Tyvärr kommer det inte att bli jättemånga helt nya veganska julrecept den här julen, då jag har fullt upp med att planera inför youtubelanseringen i januari, men jag har en massa bra gamla recept som inte fått sig egna inlägg utan bara publicerats i samlingar tidigare. Några sådana är de här veganska sillrecepten! Senapssillen […]
Ratatouille, a.k.a Confit Byaldi, Vegetariska världsdagen + Två stora roliga nyheter!
Hej! Idag är det en stor dag! Dels är det 1 oktober (doh) vilket är den Vegetariska världsdagen. Det är ju roligt, men det är inte det i sig som gör den stor. Det är också premiär för hela två roliga nyheter på Jävligt Gott! Dels kan jag stolt meddela att Vegokommissionen – Sveriges första […]
Auberginegratäng med mozzarella, ruccola och tomatsås
Hej! Hoppas allt är fint med er. Idag är det söndag och solen skiner, så jag borde egentligen typ vara ute och ta en promenad snarare än att skriva det här blogginlägget… Men jag känner att jag måste försöka skärpa mig lite och bli bättre på att publicera inlägg här på bloggen, så jag ska […]
Pasta alla Norma – The Jävligt Gott way
Hej! Jag har tänkt ett tag att jag lagat alldeles för lite pasta på senaste. Visst, det kanske inte är det nyttigaste och mest avancerade i hela världen, men det är ju såååå gott. Och för det mesta snabbt och enkelt dessutom! Nu för tiden finns det dessutom ett flertal olika sorters pasta som är […]
Matig, vegansk pastasallad med ugnsbakad aubergine och kronärtskockor
Hej! Hoppas att allt är fint med er! Själv har både jag och dottern dragit på oss varsin riktigt störig förkylning. Jag klarar mig väl ganska fint, men hon är svag och har spenderat hela dagen i soffan nedbäddad i en filt. Själv försöker jag hålla kryssa genom sociala media djungeln för att nå ut till […]
Vegetariskt julbord
Nu nalkas julen med stormsteg. Julklappspaniken stegras och den årliga julbordsplaneringen drar igång. Ah, julbord. Jag älskar julbord! Så, jag tänkte att jag skulle göra en uppdaterad repris av ett inlägg från i våras och bjussa på mina bästa recept som åtminstone jag tycker är ett måste på varje hederlig vegetarians julbord. Jag är en […]
Påskbord, julbord och midsommarbords-special
Jag har hört vissa kalla det för det svenska smörgåsbordet, andra låtsas febrilt som att det är tre helt separata företeelser. Jag skulle säga att det kanske är tur att de bara kommer ett par gånger per år, men att de precis som Kalle Anka på julafton är nära på speciella just av den anledningen. […]
Pasta med spenat, zucchini och aubergine
Det här receptet är ett sånt där recept som man kommer på genom att personen man ska hem på besök hos säger: ”Jag har färsk pasta och en aubergine hemma, du kan väl hitta på nåt?”. Typ. Skippa fetaosten så blir det veganskt. Jag måste verkligen säga att havregrädde är the shit. Supergott och krämigt […]
Senapssill på aubergine
Jag tror inte att det har gått någon förbi att det var påsk förra helgen. Jag tog ledigt både ifrån jobbet och ifrån bloggandet så här kommer ett påskrecept som ni kan använda till nästa år! Jag tillhör den halvan av mänskligheten som gillar inlagd sill, och älskar därför givetvis de här recepten som låter […]